Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi Açıklaması

Abone Ol

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkelerinin kapılarının Suriyelilere açık olduğunu belirterek, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkelerinin kapılarının Suriyelilere açık olduğunu belirterek, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

Mursi, Suriye Muhalifleri Toplantısı'na gönderdiği mesajda, bazı devletlerin kendi sorunlarını Suriye davası üzerinden çözümleme gayreti içinde bulunduklarını ifade ederek, Mısır'ın, Suriye'de devam eden katliamların karşısında olduğunu kaydetti.

Mursi, Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ın okuduğu mesajda, "Suriye krizi için halkın talep ettiği değişiklikleri gerçekleştirecek siyasi bir çözüm gerekmektedir. Bu bağlamda, Mısır'ın Suriye'ye gösterdiği destek stratejik yardımdan çok ahlaki bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Tahrir Meydanı'nın, Suriye Devrimi'nin sözcüsü olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Mursi, Mısır halkının, Suriyeli muhaliflerin yanında olduğunu vurguladı.

Suriye'deki birliğin önemine işaret eden Mursi, "katliam" olarak adlandırdığı sivil ölümlerine derhal bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Mursi, BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın planına destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Suriye krizinin çözümü için uluslararası bir tutum oluşturulmalı ve Suriye halkı da birlik içinde olmalıdır" görüşünü dile getirdi.

Arap Birliği'nin gözetiminde düzenlenen ve 2 gün sürecek toplantıda 250 Suriyeli muhalifin yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve bazı Arap ülkelerinin dışişleri bakanları da yer alıyor.

Muhabir: Hazim Bedr - Ömer Erdem

Yayıncı: Ekrem Kaftan - Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Kamil Amr Muhammed Mursi Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title