Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'li İslami araştırmalar uzmanı Esposito, katliamı 'vahşi bir kıyım' olarak niteledi.

ABD'li İslami araştırmalar uzmanı John Louis Esposito, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı, 'vahşi bir kıyım' olarak niteledi.

Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İslami Araştırmalar Bölümü Profesörü Esposito, Mısır'ın demokratik seçimle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlılarına yönelik katliamı değerlendirdiği yazısında, olayın "barbarca bir kıyım olarak görülmesi gerektiğini" kaydetti.

Esposito, dün yaşanan katliamla darbe lideri General Abdulfettah es-Sisi ve Mısır ordusunun, darbe ve gayrimeşru hükümetin gerçek yüzünü dünyaya gösterdiğini ifade etti.  Askeri yönetimin, otoriter hükümetin geçmişteki tüm barbarlıkları geri getirerek, bugün ülkenin yeniden Mübarek dönemine döndüğünü belirten Esposito, "Mısır'ın sözde liberal sivil hükümet liderleri bu duruma ilişkin ne söyleyecek ve ne yapacak?" ifadesini kullandı.

Esposito, Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed El Baradey'in sahip olduğu Nobel ödülünü ve Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un ise "Anayasa Mahkemesi hakimi olduğu dönemdeki gibi makamını lekelediğini" savundu.

ABD'li uzman, "Batılı ülkeler bu trajediyi sıradan bir şekilde "demokraside başarısızlık" olarak mı niteleyecek, yoksa ABD ve Avrupa Birliği, olayı kınayarak mevcut hükümete yardımlara ya da yardım vaatlerine son mu verecek?" diye sordu.

Esposito, Mısırlıların, ileriye doğru gitmenin tek yolunun demokratik süreci yeniden kurmakla mümkün olacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title