Haberler

Mısır'daki Gelişmeler

Abone Ol

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, cumartesi günü gerçekleştirilecek anayasa referandumunun ardından ifade özgürlüğü ve reformların önündeki bütün kapıların sonuna kadar açılacağını belirtti.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, cumartesi günü gerçekleştirilecek anayasa referandumunun ardından ifade özgürlüğü ve reformların önündeki bütün kapıların sonuna kadar açılacağını belirtti.

Başbakan Kandil, yaptığı açıklamada, 25 Ocak devrimi sırasında reformların önündeki engeller nedeniyle protestoların olduğunu, ancak cumartesi günü gerçekleştirilecek anayasa referandumunun ardından ifade özgürlüğü ve reformların önündeki bütün kapıların sonuna kadar açılacağını söyledi.

-Bütün gruplara protestoları durdurma çağrısı-

Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanlığı sarayı önü ve Tahrir Meydanı'nda protesto yapanlara seslenen Başbakan Kandil, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek veren veya karşı olan bütün siyasi güçleri ve akımları protestoları durdurmaya çağırdı.

"Siyasi konumunu ve tavrını ortaya koymak isteyen her grup, görüşünü ifade etmek isteyen herkes, bunu referandum sandığı aracılığıyla yapmalıdır" diyen Kandil, sandığın istenen hedeflere ulaştıracak meşru bir araç olduğunu kaydetti.

Referandum yoluyla herkesin görüşünü ifade edebileceği "tarihi bir fırsat"ın sunulduğunu belirten Kandil, özgür ve demokratik oylamaya gidildiği sürece halkın geleceğin şekillendiricisi ve karar mercii olacağını ifade etti.

Başbakan Hişam Kandil, halkın barışçıl gösteri yapma hakkına tamamen saygı duyduğunu da vurgulayarak, halkın sesini duyurduğunu ve bu yolla da 25 Ocak devriminin gerçekleştiğini hatırlattı.

Muhabir: Hamis Abdurrabbu-Ayşe Sümeyra Aydoğdu/Mekki Arvas

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Tahrir Meydanı Hişam Kandil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title