Haberler

Mısır'daki Gösteriler

Abone Ol

Mısır Anayasa Mahkemesi, Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi hakkında bugün görülmesi planlanan davaların ertelenmesine karar verdi.

Mısır Anayasa Mahkemesi, Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi hakkında bugün görülmesi planlanan davaların ertelenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı binlerce göstericinin Anayasa Mahkemesi binasını kuşatması ve mahkeme üyelerinin binaya girememeleri nedeniyle Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi davalarının ertelendiği bildirildi.

Erteleme kararı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mahir el-Buheyri tarafından mahkeme görevlilerine tebliğ edildi.

Yüksek mahkemenin bugün saat 10.00'da toplanması ve Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi konularını görüşerek karara bağlaması bekleniyordu.

Mursi'ye destek için dün Kahire'de düzenlenen "milyonluk gösteri" çerçevesinde geceyi Anayasa Mahkemesi önünde geçiren eylemcilerin, Anayasa Mahkemesi ve yargıçlar aleyhine sloganlar attığı, "Halk, yargıda temizlik istiyor", "Halk Mursi'nin kararlarını destekliyor" ve "Yeni Mısır anayasasına evet" yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Anayasa Mahkemesi çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında bölgeye zırhlı araç takviyesi yapıldığı bildirildi.

Muhabir: Ahmed Hasan Amir / Meryem Kasım / Fatih Okumuş

Yayıncı: Şermin Coşkun - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Mısır Anayasa Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title