Haberler

MİT TIR'larını Durduran 5 Savcı, Yargıtay'da Yargılanacak

Güncelleme:
Abone Ol

MİT TIR'ların durdurulmasıyla ilgili soruşturmada 5 savcı için yargılama kararı verildi. Savcılar, Yargıtay'da yargılanacak.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek, sanıkların yargılanması için dosya Yargıtaya gönderildi.

SAVUNMA İSTEDİ

Alınan bilgiye göre, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında hazırlanan iddianamenin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından mahkeme, tutuklu sanıkların yazılı savunmalarını istedi.

DOSYA YARGITAY'A GÖNDERİLDİ

Öte yandan iddianameyi kabul eden mahkeme sanıklar Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay'ın yargılanmasına karar vererek, dosyayı yargılamayı yapacak olan Yargıtaya gönderdi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ ORTAYA KALDIRMAKTAN YARGILANACAKLAR

8 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanan Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında hazırlanan iddianamede "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Bağrıyanık Yargıtay Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (88)

Alli:

Devlet sirrini ifsa etmek nedemek. Ulkeyi teror yardimcisi gostermek nedemek. Bu ulke turkmenlere silah yardimi yapmayacakta kime yapacak.

Yanıtla4032
zzn:

anayasada öyle bir maddemi varmış mit tırları durdurulamaz

Yanıtla2821
SEYFO:

BU MİT TIRLARINI DURDURAN ŞAHISLAR MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMALIDIR. VATANA İHANETTEN.

Yanıtla2317
Sezen:

Yok artik !!! Bial, Sumeyya, yandas vb neden yargilanmiyor ki? O kadar yolsuzluk ve vurgundan sonra? Biz HALK olarak bunlari idam sehpasinda istiyoruz!!!!

Yanıtla2216
nusaybinli:

Allah yardımcı ları olsun devlet boşu boşuna hapse attı. AKP nin oyuna geldiler

Yanıtla1721
Ispartalı Vatansever Ahmed:

Bu operasyonun dünyada başka bir örneği yok. Kendi istihbarat teşkilatına operasyon yapan ve kendi ülkesini teröre destek veren ülke gibi gösteren bundan iyi casusluk ve hainlik olur mu/? Görevli MİT mensubuyum diyor sanki düşman askerdi gibi muamele görüyor. Bu ülkeye bu kadar ihanetinizin sebebi nedir?

Yanıtla2116
Saltuk BugraMobil-IOS:

Vatana ihsnetten yargilanmali!

Yanıtla2211
neron:

Atın bu amerika ve israil ajanlarını kurtuluş savaşında olsak bu vatansızlar ATATÜRKÜN bile samsuna çıkmasına engel olurdu

Yanıtla921
Ihanettt:

Mit turları nereye ne götürür bilmem ama şu bir gerçek orada yapılan iş yanlışta olsa doğru da olsa bu vatanın sırrı bu ortaya çıkarıp ülkeyi dışarda kötü göstermek hainliktir bunu da bu ülkede en iyi chp ve cemaat yaptı. Seçimde de doğuda ve batıda bazı şehirlerde HDP yi destekleyerek te gosterdiler

Yanıtla1416
Anadolu HalkI:

nasil bocek iddiasi patladiysa.nasil paralarin evlerinde oldugunu mahkeme kabul ettiyse..nasil dersane yasasi donduyse..nasil urladaki villalarin yapimi durdurulduysa..nasil kacak sarayin kacaklivi kesinlestiyse bu serefli vatan evlatlarida yuzunun akiyla bu isten cikar rahat olun rte nin bi plani var ama Allahinda bir plani var her zalimin karsina babayigitler cikmistir cikacaktir rAhat olun

Yanıtla1019
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title