Haberler

Mompery.com, 5 Çocuklu Ortadoğu Pazarına Açılıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Hem Türkiye hem de Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde liderlik hedefliyor.

"Mutlu çocuk, mutlu aile" sloganıyla, e-ticaret sektörüne 2013 yılının Ocak ayında iddialı bir giriş yapan Mompery.com, anne ve anne adaylarının en çok güvendiği yerli ve yabancı markalarla işbirliğini geliştirerek büyümesini sürdürüyor. Bu yıl Türkiye'de anne bebek ürünleri online pazarında liderlik hedefleyen Mompery.com, ortalama 5 çocuğa sahip Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi'ne de giriyor. Mompery.com, ilk yıl 14 MENA ülkesinde online satışa başlayıp 1 milyon siparişle 50 milyon dolarlık ciro elde etmeyi planlıyor.

Anne bebek ürünleri pazarına hızlı bir giriş yapan Mompery.com, Türkiye'de kısa sürede kendi alanında ilk üç oyuncudan biri oldu. "Mutlu çocuk, mutlu aile" sloganıyla Ocak 2013'te satışa başlayan Mompery.com, bu yılın ilk yarısında Türkiye'de anne bebek ürünleri online pazarında liderlik hedefliyor. Mompery.com, 2014'te nüfus patlaması yaşayan Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi'ndeki 14 ülkede online satışa başlayacak. İlk yıl 1 milyon sipariş almayı planlayan Mompery.com, bölgede 50 milyon dolarlık satışa ulaşacak.

Bebek ve çocuk tekstilinden hamile giyimine, anne-bebek kişisel bakım malzemelerinden aksesuarlara, oyuncak ve eğitim araç gereçleri ile ev dekorasyon ve ev tekstili ürünlerini kapsayan geniş ürün yelpazesiyle hizmet veren Mompery.com, Hakan Mısırlıoğlu, Akın Öztuna, Engin Çekliç, Yiğit Ataoğlu ve Şamil Öncül tarafından kuruldu.

Mompery.com'un 2014 yılına yönelik hedeflerin paylaşıldığı basın toplantısı, Mompery.com'un CEO'su Hakan Mısırlıoğlu, CFO Akın Öztuna ve yatırımcı Ercan Canmutlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Hakan Mısırlıoğlu, anne ve bebeklere yönelik ürünlerde en iyi ve ilk akla gelen özel alışveriş şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi. Yıllık yüzde 300 oranında büyüme planladıklarını ifade eden Mısırlıoğlu, yurtiçi planlarını şöyle anlattı: "2014 yılı sonunda Türkiye'de günde ortalama 2 bin adet siparişe ulaşmayı hedefliyoruz. Konuyu ve sektörü çok iyi bilen, alanında deneyimli, agresif bir ekiple yola çıktık. Anne bebek gibi niş bir segmentte hala doymamış olan e-ticaret sektörünü büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Online ve Off-line da toplamda 20 milyar dolar civarındaki büyüklüğe sahip pazarda, 3 yıl içinde 500 milyon dolar ciro ( Türkiye ve MENA toplamında) yapan bir şirket olmak için çalışıyoruz."

Kargo ücreti ve üyelik yok
Mompery.com, sektörde ücretsiz kargo ve üyelik sistemi gerektirmeyen alışveriş imkanıyla fark yaratıyor. Hakan Mısırlıoğlu, online pazardaki farklarını şöyle anlatıyor: "Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özellik ücretsiz kargo hizmeti. Tutarı ne olursa olsun kargo ücreti almıyoruz. Ayrıca alışveriş için üye olmak da gerekmiyor. Böylece çok daha hızlı alışveriş imkanı sunmuş oluyoruz."

100 bin kişiye ulaştı

Dijital pazarlama çalışmaları için 1 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını söyleyen Mısırlıoğlu, kuruluştan 3 ay sonra Ercan Canmutlu ve Kubilay Yıldız tarafından, Mompery.com'un yüzde 30'una 2 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını ve böylece Mompery.com'un ilk büyümesini gerçekleştirdiğini aktardı. Ürün yatırımlarının da sürdüğünü bildiren Mısırlıoğlu, "Önümüzdeki dönemlerde Mompery.com olarak, kendi markalarımızı da yaratmayı hedefliyoruz" dedi.
5 yıl sonra, günlük 18 bin satış ortalamasına ulaşmak istediklerini aktaran Hakan Mısırlıoğlu, 2013 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 100 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

100 milyon $'lık ihracat hedefi

Mompery.com CFO'su Akın Öztuna, Ortadoğu'daki potansiyeli görüp, yurtdışına açılma kararı aldıklarını açıkladı. Öztuna, Mompery.com'un yurtdışı açılımıyla ilgili şunları söyledi:

"Yaptığımız araştırmalar sonucunda Ortadoğu'nun demografik yapısının Türkiye ile benzerliği, kredi kartı penetrasyon oranları, bu bölgede sektörün henüz aç olması, pozitif Türk malı algısı Orta Doğu projemizin doğmasını sağladı. Bölgede ortalama çocuk sayısı 5. Halen 250 milyon olan Orta Doğu nüfusunun patlama yaparak 2030'da 320 milyona çıkması bekleniyor. Buradaki büyük potansiyeli görüp hemen harekete geçtik. 2014'ün ilk çeyreğinde projeyi hayata geçirecek ve Türkiye'de bir ilke imza atacağız. ProjeSuudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Ürdün gibi ülkeleri kapsayacak. Bölgenin en iyi kargo firmasıyla münhasıran anlaşma sağladık. Türkiye'deki üreticilerden aldığımız 100 milyon dolarlık ürünü de bölgeye ihraç edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Rusya da hedef ülkelerden olacak."

Çalışan kadının tercihi

Basın toplantısında konuşan Ercan Canmutlu ise alışveriş eğiliminin perakendeden e-ticarete doğru kaydığına dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı: "Çalışan kadınlar ağırlıklı olarak özel alışveriş sitelerini tercih ediyorlar. Özellikle internetteki alışverişe güven arttıkça, e-ticaret Türkiye'de daha da hız kazanıyor. Türkiye'de tüketicilerin internetten alışverişi çok sevdiğini görüyoruz. Ülkemiz internet ve sosyal medya kullanımında dünyada ilk 20 içerisinde yer alıyor. İnternetle bu kadar haşır neşir bir toplumun internetten alışverişe uzak olması söz konusu olamaz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title