Haberler

Motorcu Hakim serbest bırakıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'da, 'Motorcu Hakim' olarak tanınan Hakim Karadaş, kardeşi ve oğlu tutuklu olarak yargılandıkları duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şike Kumpası'nı gerçekleştiren FETÖ'cü İstanbul 2'nci Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun Şanlıurfa'ya Emniyet Müdürü, İstanbul 2'nci KOM müdürü Ahmet Davulcu'nun da Şanlıurfa Emniyeti'ne KOM müdürü olarak atanmasının ardından 2013 yılında FETÖ'ye "himmet" vermediği için bir kumpas sonucu cezaevine koydurtmayı başardıkları Hakim Karadaş, dün tutuklu olarak duruşmaya çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Karadaş ile birlikte aynı davadan 3 yıldır hapis yatan kardeşi Mehmet Karadaş, oğlu Murat Karadaş, Abdurrahman Demirkol ve Abdurrahman Bizci de tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

'MOTORCU HAKİM' DAVASININ PERDE ARKASI
Hakim Karadaş, gittiği Fethullah Gülen Cemaati'nin ikinci sohbetinden sonra himmet talebini geri çevirmiş, 17/25 Aralık komplosunun hemen ardından görevden alınan ilk emniyetçilerden ve aynı zamanda Aziz Yıldırım'a yönelik Şike Kumpasını gerçekleştiren ikinci Emniyetçi Ahmet Davulcu, Şanlıurfa'da KOM müdürü olarak Hakim Karadaş ve yakınlarına yönelik bir operasyon gerçekleştirmişti. Hakim Karadaş, geçmişte isteyerek ve olaylar yaparak elde ettiği yer altındaki isminden yaşı ilerleyince rahatsız olmuştu. Namaza başlamış, Hacca gitmiş ve her türlü hayır işine girmeye başlamıştı. Özellikle yakın arkadaşı olan Kasım Hafız olarak bilinen Kasım Sezer'in ŞUTİM yanında yaptırdığı Mevlevihane Camii Külliyesi'ne çeşitli vesilelerle maddi ve manevi yardımlar aktarmıştı. Her türlü cemaate girip çıkmayı da ihmal etmeyen Karadaş, Gülen Cemaati'nin de sohbetine katılmış, ikinci sohbetten sonra "abiler" tarafından kendisine büyük bir meblağ tutan "himmet" talebi iletilmişti. Hakim Karadaş, tüm maddi imkanlarını Kasım Hafız'ın yaptırdığı külliye için seferber ettiği karşılığını verince olanlar olmuştu. Hakim Karadaş, yakınları ve Mevlevihane Camii Külliyesi'nden bazı isimlere 2013 yılında bir operasyon gerçekleştirilmişti. 3 yıldan bu yana devam eden yargılamanın sonucunda 35 kişi duruşmalarda serbest bırakılmış geriye 5 tutuklu kalmıştı.(Kaynak: Gazate İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title