Haberler

Motosikletliler İçin Bedava Kask Dağıtılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Adana Emniyet Müdürlüğü ve Türk Chopper Motosiklet Derneği motosiklet kazalarında ölüm riskinin azaltılması için bedava kask dağıtacak.

Adana Emniyet Müdürlüğü ve Türk Chopper Motosiklet Derneği tarafından motosiklet kazalarında ölüm riskinin azaltılması için bedava kask dağıtılacak.

Adana'da yılda onlarca motosiklet sürücüsünün kask takmadığı için kaza anında ölmesi Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Türk Chopper Motosiklet Derneği'ni harekete geçirdi. Adana'da polisin yaptığı tüm uyarılara ve verdiği para cezasına rağmen sürücüler kasksız motosikletle seyahat etmekten korkmuyor. Çok az sayıda motosiklet sürücüsü kask takarken, genelde iki kişinin olduğu motosiklette sadece bir kişi de kask olması dikkat çekti. Bu bilgiler ışığında harekete geçen dernek ve polis, sürücülere bedava kask dağıtımı için hazırlığa başladı.

Türk Chopper Motosiklet Derneği Adana Şube Başkanı Bahri Özkanem, motor kulübünün en önemsediği konulardan bir tanesinin motosiklet kullanıcılarını trafik kurallarına uyarak kask takmalarını vurgulamak ve bunu empoze etmek olduğunu söyledi. Özkanem, bu bağlamda kendilerinin hiçbir zaman motosiklet sürerken kasklarını kafalarından çıkartmadıklarını belirterek, "Biz motosiklet kullanıcıları olarak trafik kurallarına uyarak, kasklarımızı başımızdan çıkarmayarak, genç sürücülere örnek olmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan çok güzel bir şey paylaştı bizimle, çok kısa bir süre içerisinde emniyet ve biz kask takmayan motosiklet sürücülerine sponsor eşliğinde kask takacağız" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Ahmet Zeki Gürkan Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title