Haberler

MSB'den Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 25 terör hedefinin imha edildiği duyuruldu.

(ANKARA) - Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB)  yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 25 terör hedefinin imha edildiği duyuruldu.

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 26 Temmuz 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Politika Güvenlik Güncel Terör Irak Güvenlik Terör Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title