Haberler

Muğla Dalaman Havalimanı İç Hatlar Esnafından Mağduruz Eylemi

Abone Ol

Dalaman Havalimanı İç Hatlar esnafından mağduruz eylemiDEVLET Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), yeniden yapılacak Dalaman Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yap-işlet-devret modeliyle Yaşar Dede Arslan'a (YDA) devredilmesiyle mağdur olduklarını belirten kafeteryadan hediyelik eşyaya kadar 11 dükkanın işletmeci ve çalışanları eylem yaptı.

Dalaman Havalimanı İç Hatlar esnafından mağduruz eylemi

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), yeniden yapılacak Dalaman Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yap-işlet-devret modeliyle Yaşar Dede Arslan'a (YDA) devredilmesiyle mağdur olduklarını belirten kafeteryadan hediyelik eşyaya kadar 11 dükkanın işletmeci ve çalışanları eylem yaptı.

İç Hatlar Terminali'nde toplanan 20 kişi, mağduriyetlerinin giderilmesini isteyip, seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın duymasını istedi. Grup adına açıklamada Ramazan Muslu Bizler Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile 31 Aralık 2014 tarihinde kira sözleşmesi yaptık. Bugüne kadar da günü gününe kiramızı ödedik. DHMİ burayı, yap-işlet-devret modeliyle Yaşar Dede Arslan'a (YDA) devretti. Bu devir esnasında bizim kira sözleşmemiz ve haklarımızın kollanacağı ve saklı tutulacağı kararlaştırılmıştı. Ancak devri alan YDA, bizim kira hakkımız hiçe saydı. Mevcut işletmeden bir yılda ancak kazanacak olduğumuz kiranın iki katını bizden talep etti. Biz kabul etmeyince bize karşı dava açtı. Bu davalar halen Ortaca 1. Asliye Hukuk ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmektedir. İlk olarak açılmış olan davalar, 6570 sayılı yasada bulunan kira koruma kanunu kapsamında ret ile sonuçlandı. Biten dosyalar ile ilgili olarak hukuksuzlukları bilgilerinize sunuyoruz. Ret kararları 14. Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Mevcut daire de temyiz incelemesi 23 ay iken, daire dosyaları 6 ay gibi kısa bir sürede hukuka aykırı olarak sonuçlandırdı. Dosyalar halen karar düzeltme aşamasındadır. Kiracı hukukunun nasıl korunacağı kanunlar ile ortada iken YDA firması lehine hukuk hiçe sayıldı. Şu anda da mahkeme kararı olmaksızın bizim binaya girişimiz engellendi. İşletmelerin çalışmaması için havalimanı dış hatlara taşındı. Onlarca işçi ile zor durumda bırakıldık. Türkiye'de başta Sabiha Gökçen, Atatürk ve diğer bir çok havalimanında yap-işlet-devret modeli uygulandı ama orada yıllardır işletmeci olan hiçbir esnaf mağdur edilmedi. Bu mağduriyet neden burada bizlere yapılıyor anlamış değiliz dedi.

İç Hatlar Terminali'nde kafeterya işleten Serkan Kaya, Sokağa çıkacak halimiz kalmadı. Çalışanlarımız, mal tedarikçilerimiz bizden paralarını ödememizi bekliyor. Cuma namazı çıkışında bir toptancım önümü kesip, haklı olarak alacağını isteyince, oturup ağladım. Terminalin YDA'ya devri ile mağdur edildik. Mağduriyetimizirn bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Bir an önce gerekirse bize baştka bir yer gösterilsin dedi.

Terminalde hediyelik eşya ve içki satışı yapan Çetin Çelik de tamamen hukuksuz bir durum ile karşı karışayız, Bize haber vermeden taşınma işlemi yapıldı. Elektriğimiz, suyumuz kesildi. Kira sözleşmelerimizden doğan haklarımız ile ilgili mahkemeler devam ederken sanki karar lehlerine çıkmak zorundaymış gibi bizi derdest ettiler. Para kazanamaz hale geldik. Bu koskoca yatırım şuradaki dört tane beş tane işletme ve onların elli tane çalışanı vebali üzerine yapılacaksa bu bu memleketin ayıbıdır dedi.

Esnaflar açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Ramazan Muslu Dalaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title