Haberler

Muğla Kardak Gerginliği Bitmedi

Abone Ol

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları, Türk sahil güvenlik botu ile Yunan savaş gemisini karşı karşıya getirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları, Türk sahil güvenlik botu ile Yunan savaş gemisini karşı karşıya getirdi. Ayrıca Kardak'a 1 mil mesafedeki Kalimnos Adası'nda (Kilimli) ise Yunan askerlerinin tatbikat yaptığı ortaya çıktı. Tatbikatta kullanılan mermilerin sesleri Bodrum'dan duyuldu. Tatbikat fotoğrafları ise Yunan askeri sitelerinde yayınlandı. Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi açıklarında 1996 yılında bir kuru yük gemisinin karaya oturmasıyla başlayan Kardak krizinin 22. yıl dönümünde gerginlik yaşandı. Kardak'a 1 mil mesafedeki Kilimli Adası'nda, yarın (pazar) 3 Yunan subayının Kardak'ta düşen helikopterde ölümlerinin yıl dönümleri anısına tören düzenleneceği belirtildi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ile üst düzey askeri yetkililerin, bu törene katılacağı açıklandı. Kammenos'un Kilimli Adası'ndan helikoptele gelerek, Kardak'ta ölen üç subayın anısına kayalıklara çelenk bırakacağı Yunan basınında yer aldı. Kilimli'de yayın yapan 'www.kalymnos-news.gr' adlı haber sitesi, pazar günü saat 10.00'dan itibaren Kilimli meydanında törenlerin düzenleneceğini ve üç Yunan subayın anılacağını açıklarken, üç gündür Kilimli adasının Kardak'a bakan Kuzey batı yönünde 120 Yunan askerinin gerçek mermilerde tatbikat yaptığını belirtti ve fotoğraflarını yayınladı. Fotoğrafların aynı anda Yunan askeri sitelerinde de yayınlanması dikkat çekti.

YİNE BURUN BURUNA GELDİLER

Bugün ise Türk sahil güvenlik botu ve Yunan savaş gemisi, Kardak bölgesinde yine karşı karşıya geldi. Kilimli adasından gelen Yunan savaş gemisinin Kardak'a yaklaşarak Türk sularına girme çabasına, Türk sahil güvenlik botu önüne geçerek engel oldu. Yaklaşık yarım saat süren gerginliğin ardından Yunan savaş gemisi, Kilimli önlerine çekildi. Türk botunun ise Kardak önünde beklemeye devam ettiği görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşlük Kardak Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title