Haberler

Mumcu'dan, Sezer'e Cenaze Namazı Eleştirisi

Abone Ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i Eleştirerek, 'Cumhurbaşkanı Cenaze Namazı Kılsa, Laiklik Elden Gitmez' Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirerek, "Cumhurbaşkanı cenaze namazı kılsa, laiklik elden gitmez" dedi.

Anavatan Partisi İl Başkanlığı'nın 9. Olağan Kongresi için Batman'a gelen Erkan Mumcu, Otel Zeki'de düzenlenen kongrede hem hükümete hem de Cumhurbaşkanı Sezer'e eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Kocatepe Camii'ne gelerek TBMM Başkan Vekili Dinçer'in cenaze namazını kılmadan ayrılmasının doğru olmadığını savunan Mumcu, halka hesap vermeye mecbur bir cumhurbaşkanı seçilmesinin şartının, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi olduğunu söyledi.

Halkın değerlerine saygılı, halkın özlemlerine ve beklentilerine duyarlı bir devlet yönetiminin yolunun cumhurbaşkanını halka seçtirmekten geçtiğini ifade eden Mumcu, "Ben bugünkü Cumhurbaşkanı'na gerçekten saygı duyarım ancak geçen hafta kendisine hiç yakıştıramadığım bir şey yaptı. Kocatepe Camii'ne kadar geldi, cenazede Sayın Dinçer'in ailesine başsağlığı diledi. Cenaze namazını beklemeden döndü gitti. Ne oldu şimdi, kim kazandı, kim kaybetti? Bu milletin ruh dünyasını ve özlemlerini şekillendiren bu

memlekette açık konuşalım, lafı gevelemeyelim. Çerkez'i, Abaza'yı, Laz'ı, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü kardeş yapan şey nedir? Hepimizi bin yıldır birbirimize bağlayan çimento; dinimiz değil mi? Milletin din değerlerine, inanç değerlerine azıcık hürmet göstersen, ne olur, bir şey mi eksilir?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizen Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk seçmezse ve halka hesap vermek zorunda kalmazsa, cumhurbaşkanı halkın değerlerine, halkın özlemlerine duyarlı olmak zorunda kalmaz. Onun için 'Halk seçmelidir' diyorum. Cumhurbaşkanı, tabii ki tarafsız olmalıdır ama tarafsızlık, 'duyarsızlık' demek olmamalıdır. 'İnsanın değerlerine duyarsız olmak' demek olmamalıdır. Cumhurbaşkanı halkını, milletini temsil ediyorsa; gerçekten milletin değerlerinin karşısında duyarlılığını, samimiyetini göstermelidir. Yani cumhurbaşkanı cenaze namazı kılarsa laiklik

elden gitmez. Biraz millete saygı göstermek lazım. Ondan sonra milleti bir araya getiren bağlar gevşiyor, çözülüyor. Bizi birbirimizden ayıracak laflar değil, bizi birleştirecek laflar lazım. Bizi birleştirecek ruh lazım. Bize kardeşlik lazım."

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, bin seneden bu yana iç içe ve birlikte mutlu bir şekilde yaşayan insanların kamplara bölünmek istendiğini kaydederek, "Bir tarafta muhafazakarlar, bir tarafta laikler. Bu tarafta Türkler, bu tarafta Kürtler. Çok özür diliyorum, söylerken bile utanıyorum. Bu tarafta Aleviler, bu tarafta Sünniler diye kamplaştırılmak isteniyoruz. Ne oluyor? Kimin buna hakkı var? Kardeşlikten güzel ne var? İnsanlıktan güzel ne var? Kardeşçe yaşamanın kime, ne zararı var? Barıştan,

kardeşlikten kim ne zarar görmüş?" açıklamasını yaptı.

Erkan Mumcu,, Batman'a gelişinde kongrenin gerçekleştirileceği otelin önünde 'Başbakan Mumcu' sloganlarıyla karşılandı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Mumcu, kongre sonrası uçakla kentten ayrıldı.

(ZG-EST-GS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title