Haberler

Muratpaşa Guilin'le Kardeşliğe İmza Attı

Güncelleme:
Abone Ol

Muratpaşa Belediyesi ve Çin'in Guilin şehri arasında yapılan "Kardeş Kent Protokolü" yenilendi. Başkan Evcilmen, mevkidaşı Zhao Leqin ile Kardeş Kent Protokolünü imzaladı.

Muratpaşa Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guilin Şehri arasında imzalanan kardeş kent protokolü yenilendi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Guilin şehrinden bir heyetle gelen mevkidaşı Zhao Leqin ile Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu'nda "Kardeş Kent Protokolünü" imzaladı. Başkan Evcilmen ve Başkan Leqin'in konuşmalarıyla başlayan imza töreni, iki heyetin karşılıklı sundukları hediyelerle devam etti. Tören'in özel konuğu Çinli gelin Ceci Dinçer oldu.

GÜZELLİKLER GETİRSİN

Guilin şehriyle ilk olarak 2011 yılında Muratpaşa Belediyesi evsahipliğinde gerçekleşen 12. Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatları'nda kardeş kent ilişkilerinin gündeme geldiğini dile getiren Başkan Evcilmen, "İki şehir arasındaki ilişki ileriye dönük kültürel, turistik, sosyal ve farklı sportif özellikleri içine alan bir birlikteliği oluşturabilecek düzeye intikal etmiştir. Yeni seçilen başkanımız Zhao Leqin ile kardeş kent protokolümüzü yeniliyoruz. Bu imza iki kente de güzellikler getirsin. Hayırlı olsun" dedi.

UZAK DEĞİL YAKINIZ

Çinli Başkan Zhao Leqin iki şehrin birbirine uzak olmasına rağmen çok yakın ilişkiler içinde olduğunu belirterek, "Muratpaşa Belediyesi'ne yapmış olduğumuz bu ziyaretten büyük mutluluk duyuyorum. Umarım imzalamakta olduğumuz bu sözleşme iki ülkeye, iki ülkenin vatandaşlarına mutluluklar ve iyilikler getirir. Kardeşlik dostluk ilişkilerimizin daha da derinleşmesine yardımcı olur" diye konuştu. İmza töreninde Türk vatandaşı Serdar Dinçer ile evli olan Çinli Ceci Dinçer de özel konuk olarak katılarak toplantıya renk kattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Evcilmen Serdar Dinçer Muratpaşa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title