Haberler

Mursi'nin Yargılanması

Abone Ol

Mursi'nin savunma heyetinde yer alan avukat Kerim: "Mursi, 3 Temmuz'dan bu yana tutulduğu yerin neresi olduğunu bilmediğini söyledi"

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin savunma heyetinden avukat Hasan Kerim, Mursi'nin "3 Temmuz'dan bu yana nerede alıkonulduğunu bilmediğini" söylediğini belirtti.

Kerim, polis akademisinde kurulan Kahire Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan Mursi'nin yargılanmasına ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Mursi'nin, savunma heyetinde yer alan avukatlarla yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Kerim, "Savunma heyetinin mahkemeye sundukları Mursi ile özel görüşme talepleri kabul edildi. Mursi, savunma heyetinden Muhammed Selim el-Avva ve Muhammed Tosun ile görüştü. Heyete, 3 Temmuz'dan bu yana tutulduğu yerin neresi olduğunu bilmediğini ve yargılanmayı kabul etmediğini belirterek 3 Temmuz'da yaşananları askeri darbe olarak nitelendirdi" dedi.

Kerim, Mursi'nin duruşmada askeri darbe yönetimine, orduya ve emniyet güçlerine hitaben, "Mısır halkını öldürme eylemlerine katılmaktan sakının" uyarısında bulunduğunu kaydetti.

Ayrıca savunma heyetinden avukat Memduh Ahmed ise mahkemenin, "dava dosyasının gözden geçirilmesi" ve avukatların, "Mursi ile eski Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Esad Muhammed Ahmed Şeyha'yla görüşülmesi" yönündeki talepleri üzerine duruşmayı 8 Ocak 2014 tarihine ertelediğini ifade etti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Hasan Kerim Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title