Haberler

Muş'un Bulanık ilçesinde arkeologlar tarihi mekanlarda inceleme yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Muş'un Bulanık ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğinde başlatılan proje kapsamında arkeologlar, Mollakent köyündeki tarihi yerleri gezdi ve tespitlerde bulundu.

Muş'un Bulanık ilçesinde arkeologlar, tarihi mekanlarda inceleme yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğinde başlatılan "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi" kapsamında ilçeye gelen kazı ekibi, Mollakent köyündeki tarihi yerleri gezdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve projenin bilimsel danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik, Mollakent'in en eski İslam köylerinden biri olduğunu söyledi.

Çevik, "Bölgede tarihi mezarlıkları araştırıyoruz. Notlarımızı alıyoruz. Tespitlerde bulunuyoruz. Mollakent köyü de yörenin tarihi ve kültürü anlamında en değerli köylerinden biridir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Mollakent İnceleme Bulanık Kültür Güncel Turizm Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title