Haberler

Musul'u Kurtarma Operasyonu Ertelendi

Güncelleme:
Abone Ol

Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, Musul operasyonunun bir başka bahara ertelendiğini duyurdu.

Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, Irak hükümetinin önceliğinin Enbar'ı terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarmak olduğunu, Musul operasyonunun bir başka bahara ertelendiğini belirtti.

Musul operasyonu için hazırlıkların aylar önce başlatıldığını hatırlatan Kaplan, "Musul yakınlarında polis ve askerler için eğitim kampları açıldı. Ramazan sonrası operasyona start verilmesi bekleniyordu. Ancak önce Tikrit, ardından Ramadi operasyonları başlayınca Musul geri planda kaldı." dedi.

ORDU, RAMADİ İÇİN SEFERBER

Irak ordusunun tamamının Ramadi için seferber durumda olduğunu dile getiren Kaplan, "Ramadi kurtarılmadan Musul Operasyonu başlamayacaktır. Çünkü Irak ordusu iki ya da üç ayrı bölgede eş zamanlı operasyon yürütecek güçte ve kapasitede değildir. Irak ordusu, eski Irak ordusu değildir. IŞİD saldırıları karşısında zayıf ve direnişsiz tutum sergilemesinin ardından artık orduya önem verilmiyor." diye konuştu.

KAPLAN İSYAN ETTİ: SÜNNİ GÜÇLERE HİÇBİR DESTEK VERİLMİYOR"

Kaplan, Irak ordusu yerine Şii milislerden oluşturulan Haşdi Şabi'nin güçlendirildiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"IŞİD'e karşı savaşan tüm güvenlik birlikleri Irak güçleridir. Bu konuda müttefikiz. Ancak tüm Irak halkını temsil eden orduya önem verilmiyor ve güçlendirilmiyor. Bunun arkasında siyasi oyunlar var. Haşdi Şabi ve Peşmergelere silah ve mühimmat verilerek her türlü ihtiyaçları karşılanırken Musul operasyonu için hazırlanan ve eğitimi devam eden Sünni güçlere hiçbir destek verilmiyor. Musul askeri gücü silahsız ve mühimmatsızdır. Beş aydan beri de maaşsızdır. Bu asker ve polisler, sığınmacı durumunda olan ailelerini bile geçindiremiyorlar."

"BU TABLO İLE MEMLEKET KURTARILAMAZ"

Musul operasyonunda görev alacak Sünni gücün bir bütçesi olmadığını aktaran Kaplan, şunları kaydetti:

"Musul Kampı'nda aylardır eğitim veriliyor ancak bu gücün mali bütçesi hala yok. Harcamaları ve giderleri karşılanmıyor. Bu tablo ile memleket kurtarılamaz. Bunun karşısında güçlü ve Musul'u bir yıldır kontrol eden bir IŞİD var. Askerlerin maddi ve manevi anlamda oldukça iyi donatılması gerekiyor. Musul Irak'ın ikinci büyük kentidir. Burada güçler arası bir dengesizlik söz konusudur. Musul'u kontrol eden IŞİD'e karşı, zayıf yapılı bir güç var. Bağdat'ta Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Parlamento Başkanı ile bunları görüştük. Ancak hiçbir icraat yok. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, Musul Barajı yakınına ve Musul'un güneyine bir askeri güç göndereceğine söz vermişti. Ama hala bu da hayata geçmedi."

Ülkenin Bağdat'tan sonraki ikinci büyük kenti Musul, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 10 Haziran 2014'te IŞİD'in eline geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tikrit Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

vatandaş:

Bütün paraları ABD-Alman-İngiliz-İsrail ve diğer batılı ülkeler KÜRT peşmergelerine ve Suriye''de PKK-PYD-KCK''loı bebek katillerine veriyorlar. nedenmi? Nedeni Ireak-Suriye-Türkiye ve İran''dan toprak alarak KÜrdistan''ı kurdurmak. Bütün ülkeler Türkiye''de dahil hepsi bu oyuna göz yumuyor. Allah Müslümanım diyen bu ülke yöneticilerinden inşallah hesap soracaktır.

Yanıtla814
VAHİM:

Saddamın kıymetini anlayacağını onu arayacağınız günler geldi artık. Allah İslamı Muzaffer kılsın

Yanıtla99
köpeğe benzeyen koyun coki:

musul T. C. nin misak-ı milli sınırları içinde bir bölgedir. . ama petrol var diye ABD ve ingiltere , T. C. yi hiç bir zaman buraya sokmadılar. . ve petrol ellerinden gitmesin diye pkk ve pyd gibi oluşumları T. C. ye karşı kullandılar. . şimdi de işid. i çıkardılar. .

Yanıtla313
Reza Zarrab a Plaket takan MüslümanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

TÜKMENLER YOK EDİLİYOR AKP seğrediyor.DÜNYAYI TİTRETEN LİDERMİŞ..KOMEDİ FİL İMİ GİBİSİNİZ..

Yanıtla411
Ali Kılıç:

Amerikan işgalini çiçekle karşılayanlar şimdi ağlayıp zırlamasınlar. Allah aklını kullanmayanları eninde sonunda pisliğe boğar.

Yanıtla012
galipmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ırak ordusu okadar tank top helikopter ucak cephane petrol ve sunyadan destekle toprak kaybediyor ypg de bütün kısısıtlı imkanlarla hata gelen duyumlara göre cephane azolduğundan raskele ateş etmek dahi imkansız aradaki fark şu ypg bir idoloji fedayi bir ruhla savaşırken diğer taraftakiler ise para mal mülk karşılığı buda sonuç ortada anca yph pkj gelip sizi kurtarakcak ama sizide o yönetecek

Yanıtla48
SİYASET:

ONU MUSULU TERK ETMEDEN ÖNCE DÜŞÜNECEKTİN YANK TOP VE ASKERİ MÜHİMATI İŞ İTE YANİ DAİŞE BRAKMADAN ÖNCE

Yanıtla19
ApocularmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gün gelir devran döner gün gelir sıra size

Yanıtla09
ali:

Cahilliğe bak ya yok o sunniymiş yok o şiiymiş. Dinle devlet yönetilmez. Bakın avrupa ülkelerine hepsi modern demokrasi ile yönetiliyor. Adamlar ne kadar gelişmiş ülkelere sahip. Bakın dinle yönetilen ülkelere kandan göz yaşından geçilmiyor!

Yanıtla63
urfalimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Silah yok diyorlar tanki topu tufegi isite birakip kacmasaydilar serefsizler halepcede binlerce savunmasiz coluk cocugu bombalamayi bilirlerdi,onlarin acisini daha cok cekerler etme bulma dünyasi hic acimam

Yanıtla08
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title