Haberler

Muz Lifi Ekonomiye Kazandırılacak

Abone Ol

Muz lifi ekonomiye kazandırılacak- Alanya Belediyesi tarafından başlatılan projede, muz ağacı gövdesinden elde edilen lifler, süs ve hediyelik eşyaya dönüştürülüyor- Alanya Belediye Başkanı Yücel: - "Bu ipliğin, su kabağı, koza gibi ekonomiye kazandırılmış projelere rakip olacağını düşünüyorum" Alanya ilçesinde muz bitkisi gövdesinden elde edilen lifin ipe dönüştürülüp ardından işlenerek, süs ve hediyelik eşya üretilmesi projesi tanıtıldı.

Muz lifi ekonomiye kazandırılacak- Alanya Belediyesi tarafından başlatılan projede, muz ağacı gövdesinden elde edilen lifler, süs ve hediyelik eşyaya dönüştürülüyor- Alanya Belediye Başkanı Yücel: - "Bu ipliğin, su kabağı, koza gibi ekonomiye kazandırılmış projelere rakip olacağını düşünüyorum" Alanya ilçesinde muz bitkisi gövdesinden elde edilen lifin ipe dönüştürülüp ardından işlenerek, süs ve hediyelik eşya üretilmesi projesi tanıtıldı.Projenin sunumu, Tosmur Mahallesi'nde Alanya Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı konuşmada, muz lifiyle ekonomiye katkı sağlamayı planladıklarını söyledi.Yücel, muz ağacı gövdesinden elde edilen ipliğin yün ile rekabet edebildiğini ve en az 30-40 yıl dayandığını belirterek, "Bu ipliğin, su kabağı, koza gibi ekonomiye kazandırılmış projelere rakip olacağını düşünüyorum" dedi. Proje kapsamında muz lifinden hediyelik eşyalar üreten kursiyerlerden Christina Alaettinoğlu, yıllardır tahta parçalarıyla uğraştığını ancak şimdi muz lifleriyle bir çalışma yaptığını kaydetti. Muz liflerini yıllardır bildiğini ama hiç kullanmadığını ifade eden Alaettinoğlu, "Eşim de zaten muzcu. Muz bahçemiz var. Bu yüzden çok güzel şeyler yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.Yasemin Özkan ise daha önce belediye için ipek kozasından çiçekler yaptığını anlattı. Bu çalışmalar sırasında böyle bir projeden bahsedildiğinde katılmaya karar verdiğini dile getiren Özkan, "İlk defa çalıştık ve bu ürünleri ilk kez çıkardık. İnşallah güzel olmuştur ve inşallah beğenilir. Bebekler, tablolar, çeşitli aksesuarlar yaptık. Çalışması keyifli. Güzel ürünler çıkarabiliyoruz" ifadelerini kullandı.Rahime Büyükhamurkar da doğada kullanılmayan malzemeleri ev ve tekstil aksesuarına dönüştürmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi. ...

Kaynak: AA / Güncel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Tosmur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title