Müzayedede Bir "İlk"
Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen müzayedede eski eserler bedelsiz olarak satışa sunuldu.
Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait değerli eserler, Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen müzayedede bedelsiz olarak satışa çıkarıldı.
Önceki gün Çukurcuma'da düzenlenen müzayedeye antika tutkunları ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sıfır bedelle satışa sunulan toplam 107 parça antika eser, genellikle 100 lira açılış bedeliyle artırmaya dahil oldu. Aralarında çok özel parçaların da bulunduğu antikalar, koleksiyonerlerin yoğun ilgisini çekti. Alıcıların yine 100 lira açılış bedeli sundukları eserlerden tuğralı Osmanlı kılıcı 4 bin liraya, İzzet Efendi'ye ait bir hat 2 bin 750 liraya, sedef işlemeli sandık ise 2 bin 500 liraya alıcı buldu.
İlk kez bu tür bir uygulama ile müzayede düzenlediklerini söyleyen Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin, amaçlarını antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak olarak belirtti. Gültekin, müzayede ile ilgili olarak, "Çırağan Sarayı'nda geçtiğimiz ay düzenlediğimiz müzayedemizde 30 parça eseri bedelsiz, teklif usulü açık attırmayla sattık. İlgi muhteşemdi. Bu ilgiyi canlı tutabilmek için müzayededeki tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunduk. İlk kez kendi mekanımızda gerçekleştirdiğimiz müzayedede gördüğümüz ilgiden memnunuz" dedi.
107 PARÇANIN TAMAMI SATILDI
Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nin sahibi Muzaffer Gültekin tarafından sunulan müzayedeye yalnızca özel davetliler ve koleksiyonerler katılabildi. Satılan eserler arasında; 19. yüzyıl Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, Osmanlı saray giysileri, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, karaflar, gece sürahileri, tespihler, kılıçlar, bohem şişeler, el yazması Kuran-ı Kerim ve yemek takımları yer aldı. Tamamı satılan 107 parça eser arasında; sedef kakmalı sandık, Mahmut Celalettin ve Halim Özyazıcı gibi ünlü ustaların hat eserleri, fildişi ve bağa işlemeli mücevher kutuları, Beykoz cam eserleri, İznik sürahileri, Osmanlı nargileleri ve Osmanlı tuğralı eserler de koleksiyonerlerin çekişmesine sahne oldu.