Haberler

Müzik dünyasının ünlü isimleri MOİ Sahne'de buluşuyor

Güncelleme:
Abone Ol

Mall of İstanbul'da yer alan, İstanbul'un en büyük sahnelerinden MOİ Sahne, İstanbul Sanat Geceleri kapsamında Türk müzik tarihinde yer edinmiş iki ozanı ağırlıyor.

Perdesiz gitarı icat eden ve Dede Bağlama, Kopuz, Cura gibi kökeni 2 bin yıl önceye dayanan enstrümanlar kullanan Erkan Oğur ile Divan Sazı ve basgitar gibi enstrümanlar kullanan İsmail Demircioğlu birlikte sahneye çıkıyor

Perdesiz gitarın mucidi ve kullandığı enstrümanların tarihi 2 bin yıl öncesi Orta Asya'ya dayanan Erkan Oğur ve bir diğer usta isim İsmail Hakkı Demircioğlu, 19 Şubat 2016 Cuma akşamı saat 21.00'de MOİ Sahne'de birlikte Türk Halk Müziği sevenlerle buluşuyor.

1976'da perdesiz gitarı icat eden ve ardından kendi enstrümanlarını geliştiren Erkan Oğur dünya müzik tarihine ismini yazdırmış nadir Türk sanatçılardan. Müziğe 4 yaşında başlayan 1954 Ankara doğumlu Erkan Oğur 11'den fazla ensturman çalabiliyor. Geçmişine 23 albüm ve sayısız konser sığdıran Erkan Oğur için dünyanın önemli müzik insanları "Türk Halk Müziği, Erkan Oğur'dan önce ve sonra olarak ikiye ayrılmalıdır'' yorumu yapıyor. Küçük yaşlarda müziğe başlayan 1957 Rize doğumlu İsmail Hakkı Demircioğlu ise İTÜ Müzik Devlet Konservatuvarı mezunu ve bağlamadan basgitara kadar pek çok enstrümanı ustaca kullanıyor. 1986 yılında ilk albümünü çıkartan ve iki albümü olan Demircioğlu, 1998'den bu yana Erkan Oğur'la birlikte müzik yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Demircioğlu Erkan Oğur Bağlama Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title