Namazla Diriliş, İkinci On Yıl" Programı
Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, "Bu hareketin amacı insanımızın yaklaşık yüzde 75 kadarının namaz kılamaması ve dolayısıyla bu insanların namazla buluşmasını sağlamak.
Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, "Bu hareketin amacı insanımızın yaklaşık yüzde 75 kadarının namaz kılamaması ve dolayısıyla bu insanların namazla buluşmasını sağlamak. Namazın önemini, namazın İslam'daki olmazsa olmazlığını ve namaza olan ihtiyacımızı anlatmak. Namaz kılanların ise namazı daha huşu içinde, daha gereği gibi, dosdoğru, Rabbimizin istediği ve Peygamber Efendimizin tarif ettiği gibi kılmalarını sağlamak" dedi.
Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından ve Ensar Vakfının desteğiyle "Namazla Diriliş İkinci On yıl" programı düzenlendi.
Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından platformun ilk 10 yılda yaptığı çalışmaları gösteren bir film izletildi.
Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, program öncesi AA muhabirine yaptığı konuşmada, Namaz Gönüllüleri Platformunun 2006 yılı Miraç gecesi arefesinde kurulduğunu söyledi.
Yıldız, yazar, kanaat önderi, ilim adamı ve sanatçılar olarak bir araya gelip bu platformu oluşturduklarını belirterek, "Bu bir sivil inisiyatif, bir gönüllü hareketi. Bu hareketin amacı insanımızın yaklaşık yüzde 75 kadarının namaz kılamaması ve dolayısıyla bu insanların namazla buluşmasını sağlamak. Namazın önemini, namazın İslam'daki olmazsa olmazlığını ve namaza olan ihtiyacımızı anlatmak. Namaz kılanların ise namazı daha huşu içinde, daha gereği gibi, dosdoğru, Rabbimizin istediği ve Peygamber Efendimizin tarif ettiği gibi kılmalarını sağlamak." diye konuştu.
Bu çerçevede 10 senedir binlerce toplantı, panel, konferans, seminer ve sohbet düzenlendiğini kaydeden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Radyo ve Televizyon programları düzenlendi. Namazın önemini anlatan kitapların sayısı ve baskı adedi arttı. 'Haydi camiye' ve 'gençlik ve namaz' kampanyası gibi çeşitli kampanyalar yaptık. Bu tür faaliyetlerle namazı insanımızın gündemine taşımak istedik. Namazın, insan hayatını tepeden tırnağa değiştiren, bütün yönlerini etkileyen, insanları kötülüklerden, haramdan ve günahlardan alıkoyan tarafını öne çıkarmayı amaçladık."
Namazla dirilişin ikinci on yıl etabını 2 gün önce Başakşehir'de yapılan bir konferansla başlattıklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:
"Buradan artık diğer şehirlere açılmayı düşünüyoruz. İkinci on yıl etabında da 'saladan salata' şeklinde bir şiarımız var. Buradaki vurgu da şudur: 15 Temmuz diriliş, istiklal ve istikbal mücadelesinde halkımız hep salalarla harekete geçti. Sala malum cuma günleri ezandan önce, cuma geceleri ve cenaze için okunur, Osmanlı'da da olağanüstü durumlarda okunur. Bir olağanüstü durum vardı. Diyanet İşleri Başkanlığımız o gece salalar okuttu, arkasından ezanlar okundu ve millet sokaklara döküldü. O ezanlar ve salalar halkımızı motive etti ve şehadete koştu insanlarımız. Ölüme koştu, tankların altına yattı, üstüne çıktı. Bu ruhu kastederek, 'saladan salata' diyoruz. Çünkü o ezanlar ve salalar namazla tamamlandığı zaman diriliş gerçekleşir. Bütün arkadaşlarla birlikte biz bu mesajı vereceğiz inşallah. ve buradan alacağımız rüzgarla ikinci on yılda daha büyük, daha geniş katılımlı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz."
Programda Metin Balkanlıoğlu, Ahmet Bulut, Ramazan Kayan, Abdülhamit Kahraman, Hasan Hafızoğlu, Kerim Buladı, Dursun Ali Taşçı, Hüseyin Kader ve Nurettin Yıldız da birer konuşma yaptı.