Haberler

Necdet Özel, ABD'nin IŞİD'e Karşı Koalisyon Toplantısına Gitmiyor

Güncelleme:
Abone Ol

Genelkurmay Başkanı Özel, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey tarafından davet edildiği IŞİD'e karşı koalisyon toplantısına gitmiyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin önümüzdeki hafta IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonu konuşmak üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Washington'a davet ettiği ancak Özel'in davete katılmayacağını bildirdiği öğrenildi.

Dempsey'nin Özel ile birlikte yaklaşık 20 ülkenin genelkurmay başkanıyla yapacağı toplantının iki gün sürmesi bekleniyordu.

YOĞUN PROGRAMINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış'a bilgi veren bir Pentagon yetkilisi, Dempsey'nin davetinin Özel'e iletildiğini doğruladı. Kaynaklar, Özel'in yoğun programını gerekçe göstererek Washington'a gelemeyeceğini Amerikalı yetkililere bildirdiğini, kendisinin yerine de Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk'ü görevlendirdiğini aktardı.

Program çerçevesinde Dempsey'nin 13 Ekim'de davetlilerle bir akşam yemeği yemesi, ertesi gün de Andrews Hava Üssü'nde IŞİD için tüm gün sürecek bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.

Öte yandan ABD Başkan Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen ve yardımcısı Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Ankara 'daki temaslarına dün akşam başladı.

TÜRKİYE'DEKİ TEMASLAR BAŞLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Amerikan heyetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyetiyle yaptığı görüşmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Psaki, Allen ve McGurk'ün Ankara'daki temaslarında, Türk yetkililerle "yapıcı ve detaylı" görüşmeler yaptığını belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

dışişleri bakanlığı martin dempsey necdet özel washington Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

mert:

şimdiye kadar abd nin ne hayrını gördük ki. bizi hep sattı. şimdi onlan NECDET abimizin ayağına gelsinler. . .

Yanıtla217
Mechul:

ERKEKLERİN İÇİNDE NE İŞİ VAR

Yanıtla154
çeri:

paşam, helal sana. her daim yanındayız.

Yanıtla313
HASAN DARMANDAĞAN:

IŞİD''in mimarı A. B. D. dir. Bir de utanmadan toplantı düzenliyor. Batı böyle ahlaksızdır işte.

Yanıtla012
bravoo:

helal paşam helall. abd kim ki sizi ayağına çağırıyor?çok istiyorsa abd ayağımıza gelsin.

Yanıtla29
EL KADDAFI:

helal sana komutanim ne olur gitmeyin sakin gitmeyin tr yi dahada zor duruma sokup istediklerini yaptirmak isteyeceklerdir sakin gitmeyin ne olursa olsun gitmeyin su patriyotlarida geri gönderin özellikle almanlarinkini neyaptiklarini ben görüyorsam sizde görüyorsunuz sakin gitmeyin

Yanıtla110
şoreş:

sebep???

Yanıtla46
deli dumrul:

Gitme Gitme kendin gireceksen gitme komutan diyim yok RTE istedi diye gitmiyosan çıkar o üniformayı layık biri giysin. .

Yanıtla64
ASENA:

kedi dir kedi

Yanıtla44
Gözlem:

Toplantıya katılmaması, Yanlış anlaşılabilir. . . !

Yanıtla53
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title