Haberler

Necip Fazıl Hakkında 30 Yıldır Yazdığı Makaleleri Kitap Haline Getirdi

Abone Ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi emekli öğretim görevlisi, şair ve yazar M.Halistin Kukul, 30 yıldır gazetelerde ve dergilerde Necip Fazıl Kısakürek hakkında yazdığı makalelerini 'Çilenin Sultanı' adlı kitapta bir araya topladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi emekli öğretim görevlisi, şair ve yazar M. Halistin Kukul, 30 yıldır gazetelerde ve dergilerde Necip Fazıl Kısakürek hakkında yazdığı makalelerini 'Çilenin Sultanı' adlı kitapta bir araya topladı.

İlkadım Belediyesi'nin katkılarıyla, Ondokuz Mayıs Üniversitesi emekli öğretim görevlisi şair ve yazar M. Halistin Kukul, Yazar Necip Fazıl Kısakürek'in, şiir hakkındaki görüşlerini tahlil eden ve sanatını anlatan makalelerini bir kitapta topladı. 30 yıldan buyana Yazar Necip Fazıl Kısakürek'in şiir hakkındaki görüşlerini tahlil eden ve sanatını anlatan makalelerini aralarında Türkiye Gazetesi'nin de bulunduğu gazetelerde ve dergilerde yayınladı. Gazetelerde ve dergilerde yayınlanan makalelerini 'Çilenin Sultanı' adını verdiği kitapta toplayan Emekli Öğretim Görevlisi Şair ve Yazar M. Halistin Kukul, kitap da 30 makale yer aldığını ve 262 sayfadan oluştuğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi'nin katkılarının olmaması halinde makalelerini kitap haline getirmesinin mümkün olmayacağını belirten Kukul,şunları söyledi,"İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Kültür Danışmanı Şerif Mırık beye teşekkür ediyorum. Necip Fazıl, Türk şiirinin, Türk fikriyatının, Türk tefekkürünün en büyük şahsiyetlerinden biridir. Bugün sadece Türkiye'de değil, dünya Necip Fazıl'ı iyi tanımıyor. Maksadım, Necip Fazıl'ı eserleriyle beraber önce çıkarmak,Türkiye'ye,Türk dünyasına ve bütün dünyaya tanıtmaktır. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title