Haberler

Nelson Mandela'nın Hayatını Kaybetmesi

Abone Ol

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman: "Dünya, insani değerlere ve ilkelere inanan bir lideri kaybetti"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkenin Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'ya taziye mesajı gönderdi.

Süleyman mesajında, "Dünyaya ilham veren Güney Afrika'nın efsanevi lideri Mandela, ırk ayrımcılığıyla mücadele etmiş, insanlar arasında eşitliği ve barışı sağlamak için çaba sarfetmişti. Dünya, renk, ırk ve mensubiyet ayrımı yapmadan insani değerlere ve ilkelere inanan bir lideri kaybetti" ifadesini kullandı.

Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mandela, ırkçılığa karşı tavrı, adalet, özgürlük ve barış için mücadele eden seçkin şahsiyetiyle insanlık tarihine adını yazdırdı" denildi.

Müstakbel Hareketi lideri Fuad Sinyora ise Mandela'nın ortaya koyduğu vizyon ve mücadelesinin, milyonlarca insanın hafızasından silinmeyeceğini belirtti.

Dünyada ırk ayrımcılığıyla mücadelenin sembolü olan Güney Afrika'nın ilk siyahi devlet başkanı Mandela, dün akşam Johannesburg kentindeki evinde hayatını kaybetmişti. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Mişel Süleyman Nelson Mandela Güney Afrika Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title