Haberler

Nepal'in Şifa Dağıtan Kaseleri Expo 2016'da

Abone Ol

EXPO 2016 Antalya’daki Nepal Bahçesi’nde yer alan meditasyon çanakları büyük ilgi görüyor.

EXPO 2016 Antalya'daki Nepal Bahçesi'nde yer alan meditasyon çanakları büyük ilgi görüyor.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Nepal'in, 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu bahçesi, ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Hayatın Yolu'nda Hinduizm ve Budizm'e verilen özel anlamı anlatan pek çok unsurun yanı sıra, bir Budist tapınağı (stupa) da barından Nepal Bahçesi, geleneksel mimarisinin yanı sıra kültürel unsurlarıyla da dikkat çekiyor.

Bahçenin ortasında yer alan ve orijinal boyutlarda yapılan stupada Budist inancının özelliklerini görmenin yanı sıra Nepal'de meditasyon ve terapide kullanılan singing bowl (sesli çanak) ile yapılan terapileri de izleme hatta deneme şansı buluyorsunuz.

Sesli çanaklar hakkında bilgi veren Nepal Bahçesi'ndeki meditasyon eğitmeni Rajesh Mangrati, bu çanakların 200 yıllık geçmişi olduğuna dikkat çekerek, "O zaman bildiğiniz gibi herhangi bir tıbbi malzeme ya da doktor yoktu. İnsanlar da bu çanakların içine su dolduruyordu ve titreşimle kendilerine güç ve kuvvet verdiğini düşünüp, hissediyorlardı. Bildiğiniz gibi insanlarda 7 çakra var ve bu kaseler de 7 farklı metalin karışımından oluşuyor" dedi.

Terapi için tokmak, meditasyon için çubuk

Sesli çanakların kullanımını da uygulamalı olarak gösteren Mangrati, tokmak ve çubuk olmak üzere iki farklı kullanım şekli olduğunu söyledi. Mangrati, terapi için tokmak, meditasyon için çubuk kullanılmasını tavsiye etti. "Bu kaselerin gücü olduğuna inanıyoruz" diyen Mangrati, "Bu kaseler sadece içine suyu katarak titreşimle yapılan bir şey olarak düşünülmemeli. İnsanlar bu konuda bilgi sahibi olmalı. Bunu ilk kez görenler bir oyun aracı olarak bakıyor ama öyle değil. Bu kaselerin bir gücü olduğuna inanıyoruz. İnsanlar eğer kaselerin tedavi gücüne inanıyorsa bir problem olmuyor ama ön yargı ile yaklaştıkları zaman herhangi bir işe yaramıyor."

Çanağın titreşimi tedavi ediyor

Kaseler tokmak ya da çubukla kullanıldığında insanın enerji alanına tesir edebilecek bir frekansta, çok katmanlı bir ses üretiyor. Çubuğun kasenin ağız kısmının etrafında döndürülmesi sonucu çıkan ses daha çok meditasyon amaçlı, tokmakla kaseye vurulması sonucu çıkan titreşim ise terapi amaçlı kullanılıyor. Eğitmen Rajesh Mangrati, sesli çanakların kullanımı konusunda ise şu tavsiyelerde bulundu:

"Ufak olan kaseler meditasyon için, büyük olanlar ise herhangi bir ağrınız varsa mesela bel ağrıları için kullanılıyor. Çünkü bel ağrılarında orada kan toplandığına inanılıyor ve titreşimle toplanan kan dağıtılarak bölge tedavi ediliyor. Kaseler ayrıca herkesin kendisinde var olan gücü ortaya çıkarmasına da yardımcı oluyor." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hinduizm Antalya Nepal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title