Neşet Ertaş İş Sanat Sahnesinde Saygı ve Özlemle Anıldı
Neşet Ertaş'ın türküleri, sazının emanetçileriyle İş Sanat sahnesinde yankılandı.
Hayatı boyunca abdallık geleneğini yaşatan ve "Bozkırın Tezenesi" olarak adlandırılan Neşet Ertaş, İş Sanat'ta düzenlenen ve halk müziğinin büyük ustası ile şahsen tanışma fırsatı bulmuş sanatçıların sahne aldığı özel bir gece ile anıldı.
Olgun Şimşek, Can Dündar, İsmail Altunsaray, Cengiz Özkan ve Kardeş Türküler Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi, hayatından anekdotlar aktardı. Bozkırın Tezenesi'nin klasiklerinden 'Neredesin Sen' ile başlayan gece, 'Evvelim Sen Oldun, Ahirim Sensin', 'Kar mı Yağmış Yüce Dağlar Başına' gibi en sevilen türküleri ve İsmail Altunsaray'ın seslendirdiği Orta Anadolu bozlaklarıyla dem sürdü.
İş Sanat'ı dolduran izleyicilerin türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiği konserde Neşet Ertaş'ın hüzün kokan türkülerinin yanı sıra 'Dane Dane Benleri', 'Yanıyorum', 'Doyulur mu' gibi hareketli türkülerine de yer verildi. Olgun Şimşek'in sahnede oynaması, İsmail Altunsaray'ın kaşık çalmasıyla renklenen konserde Kırıkkale Keskin'den gelen müzisyenler seslendirdikleri kırık hava ve oyun havaları ile 13 yaşındaki Ali Şahin de yanık sesiyle seyirciden büyük alkış aldı.
Kalan Müzik işbirliğiyle gerçekleşen gecede Can Dündar'ın Neşet Ertaş için hazırladığı Garip belgeselinden kesitler sunuldu. Sanatçıların büyük ustayla olan anılarını da paylaştıkları programda Neşet Ertaş'ın mütevazı, merhametli kişiliğine ve babasıyla olan özel ilişkisine de değinildi. Can Dündar, babası Muharrem Ertaş'ın 'sazımın emaneti' dediği Neşet Ertaş'ın kendi toprağını aşarak tüm Türkiye'de kök saldığına ve birleştirici bir değer olduğuna vurgu yaptı.
Maddi ve manevi güçlüklerle dolu 50 yıllık sanat yaşamı boyunca Orta Anadolu bozkırlarının hüznünü sazı ve türküleriyle dinleyicilere aktaran Neşet Ertaş, İş Sanat'ta 2010 yılında bir konser vermiş ve 2012 yılının eylül ayında aramızdan ayrılmıştı.