Haberler

Nevşehir Başsavcısı Güler: Yanlışlık Yaptık Ama Yanlıştan da Döndük (2)

Abone Ol

NEVŞEHİR'de, Japon turist Mai Kurkiharac'ın bıçaklanarak öldürüldüğü saldırıda ağır yaralanan arkadaşı Hoshie Teramatsu'nun, ailesinin bir an önce Japonya'ya götürmek istemesi nedeniyle birkaç gün içinde taburcu edilecek.

Yaralı TURİST BİRKAÇ GÜNE TABURCU EDİLECEK

NEVŞEHİR'de, Japon turist Mai Kurkiharac'ın bıçaklanarak öldürüldüğü saldırıda ağır yaralanan arkadaşı Hoshie Teramatsu'nun, ailesinin bir an önce Japonya'ya götürmek istemesi nedeniyle birkaç gün içinde taburcu edilecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, yaralı Japon turist Hoshie Teramatsu'nun sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hastaneye geldiğinde Teramatsu'nun durumunun ağır olduğunu söyleyen Dr. Boyalı, "Tansiyonu alınamıyordu. Boynunda kesik, damar yaralanması vardı, göğsünde yaralanması vardı, akciğer travması mevcuttu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler vardı" dedi.

Dr. Boyalı hemen ameliyata alınan Hoshie Teramatsu'ya 3- 4 saat süren operasyon yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Ameliyat başarılı geçti ve yoğun bakım süreci başladı. Yoğun bakım sürecinde de 4 gün tedavisini sağladık. Şu anda hastamız servise çıkartıldı, durumu gayet iyi. Ailesi ülkelerine götürmek istiyor. Bu konuda ısrarcı olurlarsa, tedavi açısından çok fazla sıkıntı olmayacağından gönderilmesi için çeşitli yolları düşünüyoruz. Hastamızın birkaç güne kadar taburcu olabilir."

BİR GÜN SONRA KIZ İSTEMEYE GİTTİ

Japon turist Mai Kurkiharac'un bıçaklanarak öldürülmesi ve Hoshie Teramatsu'nun ağır yaralanması olayının 'asıl faili' olarak tutuklanan Fatih U.'nun evlenme istediği, cinayet günü yakınlarının tavsiye ettiği kızı işyerinde görmek için Göreme'ye gittiği ortaya çıktı.

Fatih U.'nun babası Mustafa U., olaydan bir gün sonra oğlunun beğendiği bu kızı istemek için Nevşehir Merkeze bağlı Çat Beldesi'nde oturan ailesine gittiklerini söyledi.

Yakınları, baraj şantiyesinde iş makinelerinin tamir ve bakımı işinde çalışan Fatih U.'nun her ay para artırıp altın alması için annesine verdiğini söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANACAK

Öte yandan, Japon turistlerden Hoshie Teramatsu'yu tecavüz edip bıçakla yaraladığı, Mai Kurkiharac'u ise öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fatih U.'nun, hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılacak davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.

Hukukçulara göre iddianamede Türk Ceza Yasası'nın 82/1-b,h maddesinde yazılı 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek', ya da 'Yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçlarından sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenecek.

Ayrıca, TCK'nın 102/2, 3/d maddesinde yazılı, nitelikli cinsel saldırı suçundan 7 yıldan 12 yıla kadar ceza istenecek, bu ceza yarı oranında artırılabilecek. TCK'nın 109/2, 3-a, 5 cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Bu suçu bıçakla yaptığı için ceza yarı oranında artırılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title