Haberler

Spastik Çocuğuna Kendi İmkanlarıyla Tedavi Sağlayan Babaya Destek Çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Niğde'de Serebral Palsi hastası ve babasının imkanlarıyla iyileşmeyi umut eden 8 yaşındaki Ali İhsan Çakmak, İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimiyle hastane altında tedavi edildi.

Serebral Palsi hastası 8 yaşındaki Ali İhsan Çakmak, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimi sonucu Bor Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim Hastanesi'nde muayene edildi. Babası Furkan Çakmak'ın kendi yaptığı tahta fizik tedavi aletleriyle gündeme gelen küçük çocuğa sağlık taraması yapan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ender Salbaş, tahta aletlerin çocuğa zarar verebileceğini söyledi.

BABANIN ÇAĞRISI SONUÇ BULDU

Daha önceden oğluna tahtadan yaptığı aletlerle, kendi imkanlarıyla fizik tedavi sağladığını anlatan baba Furkan Çakmak, "Fizik Tedavi Merkezlerini gezdim. Cihazları devlet karşılamadığı için kendim yaptım. Ama bizim yaptığımız fizik tedaviler, profesyonel bir fizik tedavi ile bir olmuyor. Götürmediğimiz yer, harcamadığımız para kalmadı. İyi bir fizik tedavi alsa iyileşme şansıda çok yüksek" açıklamasını yapmıştı. Şimdi ise, oğlunun hastane altında tedavi görmesinin sevincini yaşıyor.

"BİZİM TEDAVİMİZ SONUÇ SAĞLAYABİLİR"

Serebral Palsi hastalığının doğum öncesi, sonrası veya doğum sırasında oksijensiz kalınması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Ender Salbaş, "Bu hastalık kişiye göre değişen belirginlikler gösterebilir. Kimi hastalarda çok hafif bulgularla ortaya çıkarken kimi hastalarda yatalak seviyesinde oluşabiliyor ve ömürlerini bu şekilde sürdürmek zorunda kalabiliyorlar. Bu tür hastalara tedavi vermekteyiz. Birçok hastamız yüz güldürücü sonuçlara ulaşabiliyor. Bu hastalık sihirli bir değnek dokunuşuyla halledilebilecek bir tedavisi yok. Hasta ve hasta yakınlarının uğraşlarıyla bizim tedavimiz sonuç sağlayabilir" dedi.



"BABANIN YAPTIĞI ALETLER ÇOCUĞA ZARAR VEREBİLİR"

Ali İhsan için babasının yaptığı tahtadan fizik tedavi aletlerini de değerlendiren Dr. Salbaş şunları söyledi:

"Fizik tedavide kullandığımız cihazlar pek çok deneyden geçirilerek belirli sertifikasyonlarla üretilen egzersiz aletleri. Dolayısıyla babanın yapmış olduğu cihazların böyle bir standardizasyonu yok bu yüzden çocuğa zararı olabilir. Babanın çabası var ama eline sağlık diyemiyoruz. Diğer hasta ve sağlık yakınlarına böyle kendi imkanlarıyla yapın demiyoruz. Ali İhsan'ın rahatsızlığı Serebral Palsi rahatsızlığı 4 ekspertizinde de var. Elleri kolları ve ayaklarında var. Daha önce de tedavi görmüş yürüme potansiyeli var."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Salbaş Niğde Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title