Haberler

Niğde'de Feci Kaza

Abone Ol

Tanınmayacak Halde Olduğu Belirtilen Cesetlerin Kime Ait Olduğu, DNA Testiyle Belirlenecek.

NİĞDE'nin Bor İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında kafa kafaya çarpışan LPG'li iki otomobilde yanarak hayatını kaybeden 6 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Tanınmayacak halde olduğu belirtilen cesetlerin kime ait olduğu, yakınlarından kan örneği alınıp DNA testiyle belirlenecek.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Bor-Zengen karayolu Kızılca Beldesi yakınlarında yağıştan kayganlaşan yolda meydana geldi. Pancar Ekiciler Kooperatifleri Birliği'ne (PANKOBİRLİK) bağlı Bor İlçesi'ndeki Bor Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde çalışan Mesut Baykal (32) yönetimindeki 51 KU 580 plakalı içinde iş arkadaşlarının bulunduğu otomobil, işyerinden yaklaşık 20 kilometre ilerideki ilçeye bağlı Kızılca Beldesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Baykal'ın kullandığı otomobil, iddiaya göre, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkınca karşı yönden gelen Uğur Şenkul (35) yönetimindeki 68 DD 243 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Her ikisi de LPG'li olan otomobiller çarpışmanın ardından alev alarak yanmaya başladı. Kazanın hemen ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak, tamamen yanıp, demir yığınına dönüşen otomobillerin sürücüleri ile beraberlerindeki Mazlum Atalan (33) , Hüseyin Atalan (28), Taner Kızılboğa (30) ve Arif Akkuş (32) yanarak feci şekilde can verdi. Yandıkları için tanınmayacak hale gelen cesetlerin kimlikleri, plaka kayıtlarından yola çıkılarak ulaşılan yakınlarının verdiği bilgiler doğrultusunda saptanabildi.

OKULDAN ERKEN ÇIKTI, KAZADAN KURTULDU

Aynı otomobilde hayatını kaybeden 5 kişinin, her gün beldeden işyerine otomobille gidip geldiği öğrenildi. Yaşamını yitiren 2 çocuk babası Mazlum Atalan'ın oğlu Bor TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Mehmet Atalan'ın da ilk anda aynı otomobille gidip geldiği için öldüğü sanıldı ancak Atalan'ın, dün okuldan erken çıktığı, babasını beklemeyip, bir otobüsle beldeye döndüğü anlaşıldı. Ailenin yakınları, "Mehmet her gün okula babasının işe gittiği araçla gidip geliyordu. Okulu saat 16.00'da biter, babasının işyerine gelip 1 saat kadar bekledikten sonra birlikte beldeye giderlerdi. Kaza günü ise, okuldan erken çıkmış. Babasını beklemeyip bir otobüsle beldeye gitmiş. Mehmet bu şekilde ölmekten kurtuldu. Allah en azından onu bize bağışladı" diye konuştu.

Kazada ölen Mesut Baykal'ın Bor Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Orhan Baykal'ın kardeşi olduğu öğrenildi. Bu arada diğer otomobili kullanan Uğur Şenkul'un da aynı beldeden olduğu öğrenildi. İkiz babası olduğu belirtilen Şenkul'un gezmek için Bor'a gitmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Trafik kazasında ölen 6 kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Tamamen yanan cesetlerin kime ait olduğunun saptanması için yakınlarından DNA örnekleri alındı. Örneklerin karşılaştırılmasının ardından kimlikleri saptanan cenazeler, toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title