Haberler

Nihat Hatipoğlu'ndan "Regl halindeyken Ayet-el Kürsi okunur mu?" sorusuna yanıt: Dini açıdan sıkıntısı yok

Güncelleme:
Abone Ol

Canlı yayında seyircilerinin sorularını yanıtlayan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na programa görüntülü bağlanan anne ve kızı tarafından "Bir kadın regl halindeyken Ayet-el Kürsi, Nas, Felak surelerini okuması doğru mudur?" sorusu yöneltildi. Hatipoğlu, "Dini açıdan hiçbir sıkıntısı yok. Abdestsiz de okunabilir, bunun da sakıncası yok" dedi. Öte yandan Hatipoğlu, "Burada önemli o hal gitmeden Kuran'a fiziken dokunmak doğru değildir. Kuran'ın bir kutsiyeti var, özelliği vardır" dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle ATV ekranlarında yeniden izleyicileriyle buluşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, seyircilerinden gelen sorularını yanıtlamada devam ediyor. Programa görüntülü bağlanan anne ve kızı, Hatipoğlu'na "Bir kadın regl halindeyken Ayet-el Kürsi, Nas, Felak surelerini okuması doğru mudur?" sorusunu yöneltti.

"DİNİ AÇIDAN HİÇBİR SIKINTISI YOK"

Hatipoğlu ise yanıt olarak, "Dini açıdan hiçbir sıkıntısı yok. Korunma niyetiyle, dua niyetiyle hangi sureyi okursanız okuyun. Yatarken, kalkarken ya da iş yaparken bunları okumak, regli bir kadına veya lohusa bir hanıma haram değil. Abdestsiz de okunabilir, bunun da sakıncası yok. Bu konuda din son derece geniş davranmış. Çünkü bunlar hem dua niteliği taşıyorlar hem de Kuran'dan ayettirler" ifadelerini kullandı.

"FİZİKSEL OLARAK DOKUNMAK DOĞRU DEĞİL"

Açıklamalarının devamında ise Hatipoğlu, "Burada önemli o hal gitmeden Kuran'a fiziken dokunmak doğru değildir. Kuran'ın bir kutsiyeti var, özelliği vardır. Erkek de dokunamaz yıkanması gereken bir durumda" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nihat Hatipoğlu regl dönemi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (40)

Gokhan selçuk:

Bu açıklama size hiç yakışmadı. ALLAH IN KELAMINI abdestsiz okumakta sıkıntı yok. Ama onun yazıldığı kağıda dokunmak günah. Hocam kağıt kutsal değil üzerindeki ayet kutsaldır. Onun için bu tarz fetvalar size yakışmadı..

Yanıtla34123
Selim Cengiz:

Nasil yakışmadı Allah razı olsun hocam bundan daha güzel açıklayamazdi fikih kitaplarinda nasıl yazıyorsa öyle cevaplamış

22
bekir yapici:

hatipoglundan bir sefer olsun kendi dinini bilmiyorsun okuyup ögrenmiyorsun peki Allahin insana düsünmesi icin verdigi beyinidemi kullanmiyorsunuz abuk sabuk sorular soruyorsunuz demesini duymak isterim acaba bu sacma soruyu ulu orta soran hatun kisi araliksiz her gün 24 saat kuran okuyup duami ediyorda malum günlerini soruyor dersiniz?

Yanıtla21132
Ayşenur altnby:

Soru saçma falan değil hem ulu orta sormasında ne sakınca var? Regl olmak ayıp mı?

4221
bekir yapici:

AYSENUR ALTNBY regi olmak tabiki ayip falan degil Allahin yarattigi canlilarin ve doganin gerektirdigi normal bir islev ayip olan bir sey bilmeden ezbere kendini inancli bir insan zannetmek ve kendi dinini okuyup dogru dürüst gerektigi sekilde ögrenmemektir.

434
Naz Chn:

Asla ezebere bile okunmaz elleyemez bu adam dini farklı lanse ediyor asla okuyamaz aslaaa

Yanıtla9553
Selim Cengiz:

Kaç fikih kitabi okudun lan sen böyle diyorsun şuan bu sözlerle cumhur ulemaya en büyük ulemaya ihtilaf ettin

00
Murat Atalay:

Yakında cünub iken namaz da kılınabilir duyarsak şaşırmayın. Nihat beyi bundan böyle dinlemiyorum, takip de etmiyorum. Benim için bitmiştir.

Yanıtla7360
Emre Bilgin:

Ne alaka. Felak nas ve ayetel kürsi kötü varlıklardan korunmak için, büyücülerden nazardan vs okunabilir..Regl oldu diye okumayacak mı?

10
Mekân Elli Sekiz:

İman tehlikesi var aslında. din alay edilecek bir şey olduğu müddetçe ve buna sessiz kalındığında çok bedeller öder bu millet topluca.

00
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title