Haberler

Petrol piyasasında dengeler değişebilir

Güncelleme:
Abone Ol

Nijerya, ham petrol satışlarını yerel para birimi naira ile gerçekleştirmeye başladı. Bu stratejik adım, ülkenin ekonomik istikrarını artırmayı hedefliyor ve Nijerya'nın küresel piyasalar içerisindeki konumunu güçlendiriyor. Dolar karşıtı bu adımın petrol piyasasındaki dolar tahakkümünü bitirebilecek bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'nın, ham petrolü yerel para birimiyle satmaya başladığı bildirildi.
Finans Bakanlığı Enformasyon ve Halkla İlişkiler Direktörü Mohammed Manga, yaptığı yazılı açıklamada, Federal Yürütme Konseyi'nin (FEC) direktifi doğrultusunda, ham petrolün yerel para birimi olan naira cinsinden satışına başlandığını belirtti. Manga, bu stratejik girişimin Nijerya ekonomisi üzerinde kalıcı bir etki yaratarak büyümeyi, istikrarı ve kendi kendine yeterliliği artırmasının beklendiğini kaydetti. Ülkenin küresel piyasaların karmaşıklığı içinde yol almaya devam ettiğini belirten Manga, bu stratejik hamlenin Nijerya'yı gelecekte başarı için konumlandırdığını ifade etti. Dolar karşıtı bu adımın petrol piyasasındaki dolar tahakkümünü bitirebilecek bir adım olduğu değerlendiriliyor.

37 MİLYAR VARİLLİK PETROL REZERVİ

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor. Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8. ülke ve petrol ihracatı bakımından 6. sırada yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Nijerya Ekonomi Enerji Güncel Finans Uluslararası İlişkiler Enerji Finans Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Mengele:

Bizde bulduk bir sürü petrol kuyularimiz var secimden önce Cumhurbaskani her gün petrol buldu bizde TL üzerinden satis yapalim

Yanıtla1050
İSMAİL ESER:

Amerika çok yakında oraya demokrasi getirir.

Yanıtla223
Mustapha Kose:

ne haber ama, nijerya doları bitirecekmişşş

Yanıtla520
Birşey demedimki:

Demek ki yakında Nijerya'da darbe olacak. USA buna izin vermez..

Yanıtla116
Sebati Can:

Nijerya kadar olamadık! Bravo Nijerya...

Yanıtla04
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title