Haberler

Noterler Günü Kutlanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Noterler Birliği, 5 Mayıs 1972 tarihinde yayınlanan Noterlik Kanunu'nun yürürlüğe girişinin 41. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Türkiye genelinde 1771 noterliğin üyesi olduğu Türkiye Noterler Birliği, 5 Mayıs 1972 tarihinde yayınlanan Noterlik Kanunu'nun yürürlüğe girişinin 41. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. 41. yılda büyük bir Değişim Projesi'ni hayata geçiren Türkiye Noterler Birliği, vatandaşların noterliklerde geçirdiği zamanı azaltmayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi ve Türkiye'nin 2023 yılı vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyor.

Modern hukukun temellerinin atıldığı Roma Medeniyeti'nden bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde var olan Noterlik Kurumu'nun Cumhuriyet Türkiye'sindeki 41. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Noterlik Kanunu'nun 5 Mayıs 1972 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle her yıl 5 Mayıs'ta kutlanan Noterler Günü için Türkiye genelindeki noterler Bodrum'da biraraya geldi. Etkinlik kapsamında Noterlik Kanunu'nun 160. maddesinde düzenlenen "Noterlerin Gözetim ve Denetimden Doğan Cezai Sorumluluğu'' konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyuma; Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahbaz, Yargıtay 5.Ceza Dairesi Üyesi Muhammet Güney ve Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkan Danışmanı Cengiz Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun oturum başkanlığını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.O.Gökhan Antalya yaptı.

Noterler "Değişim Projesi" başlattı

Türkiye Noterler Günü nedeniyle bir açıklama yapan TNB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tutar, "Cumhuriyetin ilanından sonra noterlik hizmetlerinin yürütülmesinde 1938'e kadar "Kâtibi Adil Kanunu Muvakati" yürürlükte kaldı. 1938'de 3456 sayılı, 5 Mayıs 1972 tarihinde ise 1512 sayılı Noterlik Kanunu kabul edildi. Halen Türkiye'de 1771 noterlik bulunuyor. Noterler başta ticari hayat olmak üzere günlük yaşamdaki tüm hukuki konularda sigorta görevi görüyor. Bu hayati önemden hareketle günün koşullarına uygun bir Noterlik Kurumu için Türkiye Noterler Birliği olarak büyük bir Değişim Projesi başlattık. Bu proje ile vatandaşların noterliklerde geçirdiği zamanı azaltmayı, maliyeti düşürmeyi, hizmet kalitesini yükselterek tüm noterliklerde standart hale getirmeyi, ticari hayatı daha da kolaylaştırmayı ve Türkiye'nin 2023 yılı vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yargıtay Türkiye Roma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title