Haberler

Nükhet Eren'in İstanbul Sonatı ve Mayıs Falı Kitapları Yayımlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Yazar Nükhet Eren, 2010 yılında yayımladığı ilk öykü kitabı Saflık Örtüsü'nden sonra, iki yeni kitapla birden çıkıyor okuyucu karşısına.

Yazar Nükhet Eren, 2010 yılında yayımladığı ilk öykü kitabı Saflık Örtüsü'nden sonra, iki yeni kitapla birden çıkıyor okuyucu karşısına. Yazınsal serüvenine farklı edebi türlerle devam eden Eren'in geçtiğimiz ay Replika Yayınları'ndan yayımlanan ilk romanı İstanbul Sonatı çok katmanlı yapısıyla; ilk şiir kitabı Mayıs Falı ise tematik zenginliğiyle dikkat çekiyor.

POSTMODERN BİR ANLATI: İSTANBUL SONATI

Okuyucu İstanbul Sonatı'nda, Umberto Eco'nun; 'kapalı' diye tabir edilen metinlerin, sanılanın aksine 'açık metinler' olduğunu vurgulayışına örnek teşkil edebilecek bir durumla karşılaşacak. Romanın ana karakteri Hüma'nın yaşadıklarını zaman-mekân birliği olmadan, metinler arası göndermeler ve olay örgüsünün döngüsel akışıyla okurken, parçaları birleştirmek okuyucuya düşecek. İstanbul'un sokakları ve kentin tarihi dokusunu Hüma'yla birlikte adım adım gezerken, dışarıdan bakan bir 'göz'de roman boyunca onlara eşlik edecek.

Beş bölümden oluşan İstanbul Sonatı "Göz"le başlıyor ve "Yel değirmeni", "Hüsn ü Aşk", "Kroyçer Sonat" ve "Boğaziçi" bölümleriyle tamamlanıyor.

Eşinden ayrı yaşayan, modern bir kadın olan Hüma'nın katı toplumsal kurallar karşısındaki hayal kırıklıklarını, umutlarını ve aşklarını, bir 'İstanbul sonatı'nı dinler gibi büyük bir keyifle okuyacaksınız.

SIRADIŞI ŞİİRLER: MAYIS FALI

Yazar Nükhet Eren'in İstanbul Sonatı'yla aynı anda yayımlanan bir diğer kitabı ise şiirlerinden oluşuyor. Mayıs Falı yazarın ilk şiir kitabı ve üç bölüme ayrılmış: "Kutsal Kâse", "Sarı Hikâye" ve "Mayıs Falı"...

Günümüz şiir anlayışından oldukça farklı bir yapıya sahip Mayıs Falı'ndaki şiirler. Nükhet Eren'in alışılagelmişin dışında duran dize kurgusu ve söyleyiş biçimi, onu şiir dünyasında apayrı bir yere taşıyor.

Mayıs Falı'ndaki şiirlerin biçimsel yapısı, konu ve tema zenginliği, onu şimdiden, okunması gereken başucu kitaplarımız arasına sokacak gibi görünüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Umberto Eco Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title