Haberler

Nuray Mert Bile 'Erdoğan Düşmanlığına' İsyan Etti!

Güncelleme:
Abone Ol

Batı'nın darbe girişimi karşısında gösterdiği iki yüzlü yaklaşım Erdoğan muhalifi Nuray Mert'i bile isyan ettirdi. Mert, "Batı, Erdoğansız bir Türkiye saplantısından vazgeçmeli " dedi.

İMC kanalına konuk olan Nuray Mert, 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası ilişkiler ve yabancı basındaki yansımalarını eleştirdi.

Darbe girişimi sonrası Batı basınında çıkan haberlere değinen Mert, haberlerin oryantalist ve kırıcı bir dille hazırlandığını belirterek, Türkiye'deki durumla Batı basınında resmedilen Türkiye arasında çok büyük farklılık olduğunu ifade etti.

"MUHALEFET DE ORTAK TUTUM SERGİLEDİ"

Mert, tüm muhalefet partilerinin darbeye karşı ortak bir tutum sergilemesine ve darbeye karşı muhalefetin toplumsallaşmasına rağmen, Batı basının Türkiye'yi sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidardan ibaret gördüğünü de vurguladı.

"ERDOĞAN'SIZ FORMÜL SAPLANTISINDAN KURTULUN!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman ARD kanalına verdiği mülakattaki "Ben kral değilim" ifadesini hatırlatan Nuray Mert, "Erdoğan'ın kral olmadığını anlaması lazım, Batılıların ve Türkiye'deki diğer muhaliflerin de Erdoğan'sız bir siyasal formül saplantısından kurtulması lazım" dedi.

ERDOĞAN "NAMERT" DEMİŞTİ

2011'de dönemin Başbakan'ı Erdoağan, Nuray Mert için çok sert ifadeler kullanmıştı. Erdoğan Mert için "Bir bayan gazeteci köşe yazıları yazıyor, zaman zaman televizyonlarda da yorumlar yapıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde AK Parti'ye karşı kin kusuyor. PKK'nın yayın organına açıklama yapıyor, 'aslında zor ve yol politikaları her zaman beraber gidiyor' ifade bu. Neymiş 1935 yılında Dersim katliamı öncesinde, buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti'nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu; güya biz duble yolları, bölünmüş yolları Dersim'de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Açık açık söylüyorum, bu mertlik değil, namertliktir." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nuray Mert AK Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title