Haberler

Nuri Çolakoğlu: Amerika ve Avrupa'nın Gücü Asya'ya Kayıyor

Abone Ol

-bursa'da düzenlenen 'Geleceğin Gündemi, 2020 Yılında Dünya' konulu seminerine konuk olan Doğan Media International Başkanı ve Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu, Amerika ve Avrupa'nın gücünün Asya'ya kaydığını söyledi.

-bursa'da düzenlenen 'Geleceğin Gündemi, 2020 Yılında Dünya' konulu seminerine konuk olan Doğan Media International Başkanı ve Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu, Amerika ve Avrupa'nın gücünün Asya'ya kaydığını söyledi.

Nilüfer Rotary ve Rotaract kulüplerinin desteğiyle Holiday Inn Oteli'nde gerçekleşen 'Geleceğin Gündemi, 2020 Yılında Dünya' konulu seminere Doğan Media International Başkanı ve Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu, Algoritma Yönetim Danışmanlığı Yönetici Ortağı Ali Özgenç, Farba Genel Müdürü Ayhan Gürbay konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde konuşan Nuri Çolakoğlu, Türkiye'de herkesi gelecek konusunda kafa yormaya yönlendirdiklerini söyledi. Dünyadaki zenginliğin artık Çin'e doğru kaydığına dikkat çeken Çolakoğlu, hızla artan dünya nüfusunun birçok değeri değiştirdiğini açıkladı. Amerika ve Avrupa'nın gücünün Asya'ya doğru kaydığını anlatan Çolakoğlu, Hindistan, Çin ve Japonya'nın ortak para birimi oluşturmak için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

BÜYÜK KENTLER ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Büyük kentlerin artık çekim merkezi haline geldiğini vurgulayan Çolakoğlu, "Köylerdeki yoğun nüfus kentlere doğru gidiyor. Şu an İstanbul'da 15 milyonluk bir şehir var. ve Başbakan önümüzdeki dönem iki tane daha İstanbul yaratmaktan bahsediyor. Çünkü büyük kentler önümüzdeki dönem çekim merkezleri olacak. Göç, ekonomik gelişme stratejilerinin bir parçası haline geliyor. Doğurganlık düzeyi düşük olan Batı Avrupa gibi ülkeler dışardan işçi almaya başlamıştı. Türkiye'nin de 1960-1970'lerde Avrupa Birliği'ne girmek istemesinin nedeni, işçilerin serbest dolaşmasıydı. Çünkü Türkiye'de çok fazla işsiz vardı ve bu insanların bir kısmını AB'ye göndermek istiyorduk. Günümüzde Türkiye'den Avrupa'ya, üst düzey ve bir şeyler başarmış insanlar göç ediyor. Türkiye'ye Ermenistan'dan, Orta Doğu'dan, Asya ülkelerinden insanlar çalışmak için geliyor. Sağlık Bakanı, ithal doktor geleceğini söylüyor. Hatta ithal avukat gündeme geliyor. Artık kaliteli insan gücü Türkiye'nin ihtiyacını karşılamıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan katılımcılara plaket verildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title