Haberler

Nusret Mayın Gemisi'nin Birebir Kopyası Yapıldı

Abone Ol

Nusert Mayın Gemisi'nin Gölcük Tersanesi Komutanlığı Tarafından Aslına Uygun Olarak Müze Gemi Şeklinde Birebir Kopyası Yeniden İnşa Edildi.

Çanakkale Savaşı'nda üstlendiği hayati rol ile Türk Ulusu ve Dünya savaş tarihi üzerinde de önemli izler bırakan Nusert Mayın Gemisi'nin Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından aslına uygun olarak müze gemi şeklinde birebir kopyası yeniden inşa edildi. Müze gemi için anlamlı bir tören düzenlendi. Gölcük Deniz Üs'ünde Deniz Kuvvetleri Komutarı Oramiral Uğur Yiğit ile eski kotumanların da katılımıyla Çanakkale Boğazı'nda Türk Bayrağı Komutan Flandrası toka edildi. Oramiral Yiğit törende yaptığı konuşmada, her milletin kaderini belirleyen olaylar olduğunu söyleyerek "Çanakkale Türk ulusu için sadece savaş yada bir bölgeyi ifade etmez. Türkler için Çanakkale bir diriliş bir haykırış demektir" dedi.

ESKİ KOMUTANLAR DA ORADAYDI

Donanma Komutanlığı'nın Gölcük'teki Poyraz Rıhtımı'nda gerçekleştirilen Nusret Mayın Gemisi'ne Türk Bayrağı Komutan Flandrası Toka Etme Töreni'ne, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel, 14. Deniz Kuvvetler Komutanı emekli Oramiral İrfan Tınaz, 17. Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Salim Dervişoğlu, 19. Deniz Kuvvetler Komutanı emekli Oramiral Bülent Alpkaya, 21. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya, 21. Deniz Kuvvetler Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, 22. Deniz Kuvvetler Komutanı emekli oramiral Metin Ataç ile Nusret Mayın gemisinde emeği geçen sivil çalışanlar, Gölcük Tersanesi Komutanları ile diğer askeri personel hazır bulundu.

"ÇANAKKALE TÜRKLER İÇİN DİRİLİŞ VE HAYKIRIŞTIR"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit konuşmasında, Nusret Mayın Gemisinin aslına uygun bir biçimde inşa edildiğini belirterek şunları söyledi:

"18 Mart Deniz Zaferi sadece Türk Harp tarihinin değil Dünya tarihinin de en önemli sahnelerinden biridir. Onbinlerce insanın can verdiği, sakat kaldığı bu topraklarda bugün bir milletin bağımsızlık öyküsünü dile getiren bir anıt yükseliyor. Bu anıt Mehmetçiğin Dünya'ya örnek olan yiğitliği kadar Türk milletinin işgalci güçlere karşı kahramanca direnişinin de öyküsünü temsil ediyor. Her milletin kaderini belirleyen olaylar vardır. Kurtuuş şavasımızın ve zafer ruhunun yeşerdiği Çanakkale Türk Ulusu için sadece savaş ya da bir bölgeyi ifade etmez. Türkler için Çanakkale bir diriliş ve haykırıştır. Türk milleti için Çanakkale, döneminin en üstün teknolojisine sahip ağır silahlar ve sınırsız mühimmatla donatılmış Dünyanın en güçlü armadasına karşı meydan okumak demektir."

Deniz KuvvetlerKomutanı Oramiral Uğur Yiğit'in konuşmasının ardından geminin geleneksel devir teslimi yapıldı. Ardından Nusret Mayın Gemisi Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Burak Şimşek ve personel yerini aldıktan sonra Türk bayrağı ve komutan flantrası toka edildi.

ASLINA UYGUN İNŞA EDİLDİ

Tersanesi Komutanlığı tarafından 9 Ekim 209 tarihinde aslına uygun olarak inşa edilmeye başlanan TCG Nusret, müze gemi olarak dizayn edildi. TCG 18 Mart 2011 tarihinde, destan yazarak abideleştiği Çanakkale Boğazı sularında ikinci tarihi görevine başlayacak. Tam boyu 38.791 metre olan geminin genişliği 6. 367 metre, sürati 12 knot olan Nusret daha sonra Çanakkale'ye gönderilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title