Haberler

Malazgirt Halkı Şehit Binbaşı'yı İkinci 'Gaffar Okkan' Olarak Anıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Malazgirtli vatandaşlar, terörist saldırıda şehit düşen Binbaşı Kulaksız'ın halk tarafından çok sevildiğini ve "ikinci Gaffar Okkan" olarak görüldüğünü söylediler.

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın teröristlerce eşi ve çocuğunun da yer aldığı otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit düşmesi, çok sevildiği ilçede yaşayan vatandaşları da yasa boğdu.

"İKİNCİ BİR GAFFAR OKAN'DI"

Sessizliğin hakim olduğu ilçenin sakinlerinden Burhan Yıldırım, yaptığı açıklamada, şehit Binbaşı Kulaksız'ın yardımsever birisi olduğunu söyledi. Yıldırım, çok sevilen bir kişiliğe sahip Kulaksız için, "Fakir fukara babasıydı. Bir pusuya düşürülerek şehit edildi. Şu ana kadar Çözüm Süreci içerisinde Türkiye'de gelmiş geçmiş en değerli insanlardandı. Yapıcı bir kişiliği ve karakteri vardı. İkinci bir 'Gaffar Okkan'dı diyebiliriz. Herkes severdi onu" ifadelerini kullandı.

"HER CUMA FARKLI BİR KÖYDE NAMAZ KILARDI"

Said Gönültaş ise şehit Binbaşı Kulaksız'ın her Cuma günü farklı bir köye giderek halkla birlikte namazını kıldığını anlatarak, şöyle devam etti: "Tıpkı 'Ali Gaffar Okkan' gibi halkın içinden birisiydi. Öğrencileri seven bir abimizdi. Bu kirli oyunu inşallah Malazgirt'te, 1071 Malazgirt Ovası'nda savaşan Türk-Kürt kardeşlerimizin ruhaniyeti bozacaktır" diye düşünüyorum.

"HALKLA İÇ İÇE BİR KOMUTANDI"

Osman Dinç de Kulaksız'ın herkes tarafından çok sevilen biri olduğunu anlatarak, "Her Cuma günü bir köyde Cuma namazı kılardı. Halkla birçok ilişkisi olmuş, halk tarafından çok sevilen değerli bir garnizon komutanımızdı" dedi. Dinç, şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın genellikle vatandaşlarla sohbet eden, halkla iç içe biri olduğunu belirtti.

"YETİMLERİ GİYİNDİRİP, SEVİNDİRİRDİ"

Kulaksız'ın şehit edilmesinin halk olarak kendilerini de derinden üzdüğünü vurgulayan Osman Dinç, "Yetimleri giyindirip, sevindirirdi. Onlara yönelik ne program olsa katılırdı." şeklinde konuştu. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın ilçe ve köylerdeki düğün, taziye ve yardım organizasyonlarına sıklıkla katıldığı da öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Dinç Malazgirt Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (38)

MALAZGİRT:

Gidip nerede Kürt düşmanı varsa,Irkçı ve Satılmış biri varsa onları getirip yalan haberler yapmışsınız. Kesinlikle malazgirtlilere hakaret eden tehdit eden bir şahıştı. Bu konuşanlar Akp şakşakcılarıdır.

Yanıtla284
MAALESEF:

Allah Rahmet eylesin. PKK olduğu yerde güzel, iyi , dürüst olanı barındırmaz. kendini zorla sevdirmeye çalışır. kendinden başka hiç bir örgüte, . hiç bir düşünceye tahammülü yoktur. Dinine, vatanına sadık hiç kimseyi sevmez. Komutanımıza Allah cc rahmet eylesin. .

Yanıtla426
.......:

Çözüm sureci artık bitmiştirbu kafirlerin hepsini geberteceksin

Yanıtla1020
nurettin:

akp ve MHP neden meclis araştırma komisyonu kurulmasını ret etikleri beli pkk le alakası yok bu binbaşının öldürülmesi akp destekli karanlık güçler tarafında gerçekleşmiş sadece kamu oyu nezlinde hdp yi kötü göstermek ve erken seçime gitmek için hdp yi bara altınde bırakmak için tekrar tek başına ikidar olması ama hala milet uyanmadımı ama nafile bin seçımde yaparsa gene hdp baraj altında kalmaz tam aksine katlanarak yükselir

Yanıtla1613
Malazgirt:

Kim ne derse desin. İster ırkçı Türkler ister ırkçı Kürtler biz komutanımızı seviyorduk. Onun için de çok üzüldük. Allah ona rahmet etsin.

Yanıtla1114
kime ne:

Karanlığın üstüne güneş gibi doğacağız Allah ın izniyle şehidimin kanı yerde kalmaz

Yanıtla419
MuratMobil-ANDROID:

ben şehit binbasimizi on iki yıldır tanıyorum ve birlikte dort yil çalıştım kendisi kimseye ama hickimseye "lan" kelimesini bile sarf etmedi,kimseyi inciltmezdi değil dört yıl kırk yıl çalışılacak insandı....

Yanıtla022
DOĞU. TURKİSTAN ~ ASI 036:

ALLAH mekanini cennet nur icinde uyusun komutanimiz ALLAH. Aile sine sabir versin

Yanıtla120
ALİ KILIÇ:

halkla icice olanların ölümü kuşkulueşref gafar okan daha niceleri failleri bulunmadı yazıklar olsun oyun oy nuyorlar

Yanıtla216
Faruk:

Fotolardan anlaşılıyor ki temiz niyetli, sosyal ve alcak gonullu bir kisiymis. Fakat bazilari bakar da gormez...Allahim rahmet eylesin...

Yanıtla116
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title