Haberler

Obama: Irak'ta Yeni Hükümet Bir An Önce Kurulmalı, Yardımlar Sürecek

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Başkanı Obama, "Irak'ta yeni başbakanın atanması memnuniyet verici. Hükümet bir an önce kurulmalı. IŞİD'e karşı Kürtler'e ve Irak ordusuna yardımlar sürecek" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirerek Başbakan Nuri El Maliki'yi devre dışı bırakmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama Irak'ta yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇARPICI MESAJLAR

Barack Obama, "Yeni Irak Başbakanı'nın atanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Irak liderleri ülkenin huzuru için barışçıl çözümler bulmalı ve Irak'ya yeni hükümet bir an önce kurulmalı. Hem Kürt hem de Irak ordusuna yardımları sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"KÜRT GÜÇLERİNİ SAVUNMAK İÇİN OPERASYON YAPTIK"

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusunun Irak'ta IŞİD militanlarına karşı saldırılarını sürdürdüğü belirtilerek, dün gece Erbil yakınlarında Kürt güçlerini savunmak için başarılı bir hava operasyonu düzenlendiği belirtildi.

PEŞMERGEYE SALDIRACAK IŞİD KONVOYU VURULDU

Açıklamada, ABD savaş uçaklarının, Erbil'i savunan Peşmerge güçlerine saldırmak için ilerleyen bir IŞİD konvoyundaki bazı araçları havadan vurduğu kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nuri El Maliki Barack Obama Fuat Masum Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

asdsad:

canım petrol bebeğim petrol...

Yanıtla728
Milliyetçi:

Mevzu Bahis petrolSe Iragın 7 ceddini korumamiz teferuattir Demiş Sevgili ZenCi.

Yanıtla19
azeri oglu25:

kim bilir nasil seytani planlari var.cehennem ehli olan ABD

Yanıtla09
cumali:

KÜRTLER IRAKTA YAŞAYAN TÜRKMENLERİN CANINI NAMUSUNU KORUDU KORUYANLAR:YPG,PKK,PEŞMERGE SİZ HALA IRKÇILIK TASLAYIN AFERİN SİZE

Yanıtla17
zako:

Irak ve Afganistan''a yapılan operasyonlar ekonomik olarak USA''yı çok yıprattı. Bunun yerine toparlanma sürecine girip bir taktik geliştirdiler: Geçmişi ve geleceği olmayan, etik değerlere sahip olmayan, cahil, tarihinde sadece hainlikle ön plana çıkmış, hem petrol bekçiliği yapacak hem de USA için gerekirse ölebilecek bir topluluk. Bu ırkın ne olduğu önemli değil, önemli olan terörle kurulacak 2. bir ülkenin olması. 1.si İsrail 2.sine ne isterseniz o ismi verin.

Yanıtla33
ali kınaaliki_ki@hotmail.com:

evet ekonomisini düzeltmek için bedava ırak petrolü şart

00
Sitemkar21:

Kürtlerin en zor gününde din kardeşlerini yanlarında göremedik. Allah ABD den razı olsun. Yaşasın ABD.

Yanıtla33
yuvarlak gever:

kürtler siz kim devlet yönetmek kim

Yanıtla42
isimsiz:

koyu kürtlere sesleniyorum bakın obama size yardım edecekmiş hadi gidin savaşın.diğer kürtlerle hiçbir sorunum yok canım kardeşlerim sizi çok seviyorum koyu kürt olmayın :)

Yanıtla31
sergeyozan.tarhan@mail.ru:

koyu kurt dedıgın ınsanlar turkmenlerın kadınlarını kardısınız olan ısıdlılerın tecavuzunden kurtardı guvenlıgını sagladı bu ne kındır

00
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title