Haberler

ODTÜ'lü Çiftin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 12.5 Hapis

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'da, ikisi de ODTÜ'de araştırma görevlisi olan Mustafa Alpaslan ve 6.5 aylık hamile olan eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ölümüne neden olan TIR şoförü, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da, geçen temmuz ayında meydana gelen trafik kazasında 2 TIR'ın arasında ezilen, otomobilde ikisi de Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) araştırma görevlisi olan Mustafa Alpaslan ve 6.5 aylık hamile olan eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ölümüne neden olan TIR şoförü 39 yaşındaki Aytekin Özdemir 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TIR ANİ FREN YAPTI, SONU FELAKET!

Kaza, Bursa'da geçen yıl 31 Temmuz'da Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu Batı Kavşağı'nda meydana geldi. Yolcu indirdikten sonra kontrolsüz hareket eden yolcu otobüsünü fark eden Yılmaz Güney yönetimindeki 16 ZL 473 plakalı TIR, fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan yönetimindeki 10 H 6353 plakalı otomobil de fren yaparak durdu ancak, duran otomobile, Aytekin Özdemir yönetimindeki 16 ZU 613 plakalı arkadan gelen TIR çarptı.


İKİ TIR'IN ARASINDA EZİLDİLER

Zincirleme trafik kazasında iki TIR'ın arasında kalan otomobildeki 27 yaşındaki Mustafa Alpaslan ve eşi 29 yaşındaki Zişan Alpaslan öldü. Gözaltına alınan sürücülerden Aytekin Özdemir tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


İKİSİ DE ODTÜ'DE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİYDİ

Yapılan ilk araştırmada ölen Zişan Güner Alpaslan ve eşinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldukları ortaya çıktı. Zişan Güner Alpaslan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında 27 Temmuz günü tatillerini geçirdikleri Bozcaada'dan yer bildirimi yaparak, yakınlarına'TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kazanılmıştır..! Bekle bizi Florida' müjdesini verdiği yer almıştı. Mustafa Alpaslan Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, eşi Zişan Güner Alpaslan da, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde toprağa verildi.


"DOĞACAK BEBEK AİLEMİZİN TEK TORUNU OLACAKTI"

Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan dava açılan Aytekin Özdemir'in yargılaması sırasında duruşmaya katılan Zişan Güner Aplarslan'ın ablası Nesrin Yayla'nın ağlayarak verdiği ifadede, "Bu kazada kız kardeşim Zişan ile eniştemi kaybettik. Sanıktan şikayetçiyim. Hakim bey, ben 20 yıllık evliyim. Çocuğum olmadı. Kız kardeşim hamile idi. Doğacak bebek ailemizin tek torunu olacaktı. Bu haktan mahrum kaldık. Sanıktan davacıyım" sözleri mahkemede duygu dolu anların yaşanmasına neden olmuştu.


SÜRÜCÜ, "PİŞMANIM" DEDİ

Aytekin Özdemir'in karar aşamasına gelen yargılaması devam edildi. Daha önce verdiği ifadesinde, "Böyle bir kazanın yaşanmasını istemezdim. Olay günü kendime ait yüklü kamyonumla Bursa istikametine seyir halindeydim. Trafik normal şekilde akıyordu. Minteks önünde bir otobüs aniden yola çıkınca, trafik birden yavaşladı. Önümdeki arabanın fren lambalarını gördüm. Fren yaptım ama duramadım. Ben çarpınca, çarptığım araç da önündeki, kamyona çarparak aramızda kaldı. Çok üzgünüm." diyen Aytekin çıktığı son duruşmada pişmanlık duygularını bir kez daha dile getirdi.

12.5 YIL HAPİS CEZASI!

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Özdemir'e önce 15 yıl hapis cezası verdi. Hafifletici nedenleri dikkate alan mahkeme bu cezayı 12.5 yıla düşürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Aytekin Özdemir 3-sayfa İzmir 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Halil:

Olayın baş faili yola çıkan otobüse ceza yokmu???

Yanıtla124
nne onemi var:

Otobus soforleri vicdansiz caniyurekli katillerdir onlaringorusu ben buyugum yol benim. Ben olmeyim olen onemli degilgorusundeler ceza alamazlar cunku turkmilleti katili korur otobussoforleri insandegil

04
Cimcik..:

Bu salak ağır vasıta ile kaçla ve hangi şeritte gidiyormuş ki böyle bir kaza yapmış. . az bile olmuş cezası. .

Yanıtla519
TR:

ODTÜLÜLERSE KESİN DHKPCLİDİRLER SALLA GİTSİN

Yanıtla134
ASALAKLAR:

BAZILARI ODTÜLÜ DİYE OLUMSUZ YORUM YAZMIŞ. HANGİ DÜŞÜNCEDEN OLDUĞUNUZ BELLİ. ÖLEN İKİ İNSAN VAR DÜŞÜNCESİ NE OLURSA OLSUN ÜLKEMİN İNSANI BİRİSİ BAYAN VE 6, 5 AYLIK HAMİLE. SİZİN VE AĞABABALARINIZIN ÜLKEYİ BÖLME ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEYECEK MERAK ETMEYİN. BİRAZ ARAŞTIRIN BU ÜLKENİN İNTERNETİ ODTÜ ÜZERİNDEN SAĞLANIR VE SİBER SALDIRILARA KARŞI İLK ÖNCE ODTÜ SAVUNMAYA GEÇER. AZ OKUYUN MAKARNA MÜBTELALARI, ÜLKENİN İÇİNDE ASALAK OLMAK BAŞKA DÜŞÜNMEK BAŞKADIR

Yanıtla411
vedat:

ODTÜ OTDÜ MOTDÜ LOTTÜ İYİ DE OLMUŞ OLMAMIŞ DA ÖYLE BİŞEY İŞ DE

Yanıtla121
son söz:

allah rahmet eylesin yanlz neden ayrı yerlere gömmüşler çift evli değil mi insan eşleri ayırır mı eşi hamile

Yanıtla26
hamit:

tır şoförleri cok surat yapıyor milletin canını hice sayıyorlar . .

Yanıtla07
trafik kurallarına uyalım:

Takip mesafesi denen bir kavram var buna göre hızı yüksek sürat ve takip mesafesini korumamış birde kendine ayrılmış şeritten gitmemişse ağır kusur dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırlıktan 3 kişinin ölümüne ağırt taksirle sebeb olmuş sayılabilirdi.

Yanıtla14
Recep Atli:

Türkiyede kagni arabasini bile sürmekten acizlere ehliyet veriliyor. Onun icin sasmamak lazim. Ölen malesef geri gelmiyor.

Yanıtla14
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title