Haberler

Öğrenciler Dikkat! Okula Giriş-Çıkış Saatleri Değişiyor

Güncelleme:
Abone Ol

19. Milli Eğitim Şurası'nda ortaokullarda ders saatlerini azaltma, teneffüs sürelerini uzatma kararı çıktı. Böylece okula giriş-çıkış saatleri de değişecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yaptığı 19. Milli Eğitim Şurası'nda "Öğrenim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri" başlığı altında toplanan komisyondan, ortaokullardaki 35 saatlik ders süresini 30'a düşürme kararı çıktı.

Bunun yanı sıra 29 saat olan zorunlu ders süresi de 25'e düşürülürken, ders saatlerinin yoğunluğu nedeniyle kısalan teneffüs süreleri ise uzatılacak. Söz konusu düzenlemeyle okulların giriş-çıkış saatlerinde de değişiklikler olacak. Ders saatleri ile ilgili komisyon kararları Genel Kurul'da görüşülecek.

2. GÜN ÇALIŞMALARI BİTTİ, ÇETİN ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Antalya'da düzenlenen MEB'in "en üst danışma kurulu" niteliğindeki şura, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyon çalışmalarıyla devam ediyor. Şuranın, ikinci gün çalışmaları tamamladı.

19. Milli Eğitim Şurası'nın ikinci günününde, öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyon en fazla tartışmaların yer aldığı komisyon oldu.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 3. SINIFTAN İTİBAREN

Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen bir katılımcının, toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin zorunlu bir ders olmasını gerektiği yönündeki önerisi ise "toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun 3. sınıftan itibaren mevcut bir ders içinde bir ünite olarak işlenmesi" şeklinde değiştirilerek benimsendi.

ÖĞRENCİLER DERS SAATİNİN 30 OLMASINI İSTEDİ

İlkokul kademesindeki önerilerin tamamlanmasının ardından ortaokul kademesindeki önerilerin görüşülmesine geçildi.

Komisyonda, ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden görüş aldı.

Öğrenci ve velilerin, "30 saat" olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması, tüm okullarda normal eğitime geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, görsel sanatlar ve müzik derslerinden biri seçilerek haftada 2 saati olarak kesintisiz bir şekilde verilmesi önerileri oy birliğiyle kabul edildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

"Okul Güvenliği", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" komisyonlarında da önerilerin görüşülmesine devam edildi. Komisyon üyelerinin, öneriler üzerindeki müzakerelerinin ardından yarın önerilerin oylamasına geçilecek.

Müzakereler, neticesinde oy birliğine varılan maddeler, genel kurula sunulmak üzere hazırlanan rapora ekleniyor. Çalışma grupları, yarın ve cuma günü çalışmalarını sürdürecek. Gruplarda, hazırlanan raporlar, 6 Aralık Cumartesi günü genel kurulda oylanacak ve kabul edilen öneriler tavsiye kararlarına dönüşecek. Bu tavsiye kararları, bakanın onayı sonrası tebliğler dergisinde yayınlanacak. Şura genel sekreterliği tavsiye niteliğindeki kararları bakanlığın ilgili birimlerine gönderecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Antalya Komik - İlginç Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (68)

a.s.:

din eğitimi şart. . . terbiyesiz saygısız ahlaksız bir nesil yetişiyor. . . liselerin önünden geçenler çok iyi bilir. . . hatta ortaokullarda bile ne pislikler var. . . din eğitiminden neden korkuyorsunuz. . . din kötü şeyleri emretmez.

Yanıtla2327
cevap01:

ZORUNLU DİN DERSİ DİYE BİRŞEY ÇIKARTINIZ BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ. . DİN de ZORLAMA YOKTUR. . HERKES NEYE İNANMAK İSTER NASIL YAŞAMAK İSTERSE O ŞEKİLDE YAŞAR. BEN MÜSLÜMANIM ŞÜKÜR AMA BÖYLE BİRŞEYİ KABUL ETMİYORUM ZORUNLU DİN DERSİ VERİLMESİNİ SON DERECE YANLIŞ BULUYORUM!. .

Yanıtla1419
ali osman:

yunan mitolojisini öğretseler sesin çıkarmıydı. bilgi den korkmayın

11
ahmet:

İstediğin inançsız Allah''ını bilmeyen bir toplum mudur? kaldı ki din ve kültür eğitimi veriliyor genel anlamda İslam dini tanıtılıyor çocukları hacca götürüp 15 vakit namaz kıldıran yok yani isteyen inanır isteyen öbür dünyada ebesini görür herkesin kendi tercihi:)

00
veliler:

Oturarak ders anlatan , müfredatta var olanı yarım yamalak veren, sınavda kazık sorular soran , ay sonunda cebine girecek maaştan başkasını düşünmeyen , kendini geliştirmeyen , dersimi verdim çıktım anlayan anlar anlamayan beni ilgilendirmez diyen öğretmenler ne olacak. Milli eğitimdeki kalite yükseltilmedikçe çocuklarımızın durumu perişan biline

Yanıtla1414
MİSAFİR:

ÖĞRETMENLERİNDE SEVİYE BELİRLEME VE PERFORMANS SINAVLARI OLSUN ONA GÖRE MAAŞ ÖDENSİN ÇOK BANKAMATİK ÖĞRETMENİ VAR BİR ÖĞRENCİYE KAZANMAK İÇİN UĞRAŞAN DEĞİL KAYBETMEK İÇİN UĞRAŞAN ÖĞRETMENLER VAR RAHAT ONLARDA AĞLAYAN GENE ONLAR NEREDE O ESKİ FEDAKAR ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİDE SAYGI YOK DİYORLAR AMA KENDİLERİNİ BAKMIYORLAR

Yanıtla1412
serhatMobil-ANDROID:

kiz erkk ayrima olacak bu nasil bir zihniyettt irannaa donecek bu ulkeee bari siyah carsafta taktirin ala ala

Yanıtla1213
ayşe:

ders saati azaltılmamalı okul kitaplarının içerikleri artırılmalı , kıyafet serbestligi kaldırılmalı ögrencilerimiz öğrenci gibi olmalı ,

Yanıtla619
xxx:

kitabın içeriği artınca ne olacak?öğreniyorlarmı?içerik az olmalı ama iyice öğretilmeli

00
GökhanMobil-IOS:

Din kültürü dersinin ilkokul müfredatına alınması çok iyi bir çalışma.

Yanıtla147
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title