Haberler

Öğrencisinin İhbarıyla Gözaltına Alınan Öğretim Görevlisi Serbest!

Güncelleme:
Abone Ol

Amasya Üniversitesi'nde derste 'terör örgütü' propagandası yaptığı iddiasıyla bir öğrencinin ihbarıyla gözaltına alınan öğretim görevlisi Çise Atalay, serbest bırakıldı.

Amasya Üniversitesi'nde derste 'terör örgütü' propagandası yaptığı iddiasıyla bir öğrencinin ihbarıyla gözaltına alınan öğretim görevlisi Çise Atalay, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

ÖĞRENCİSİNİN İHBARIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Çise Atalay, dün kendi dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden söz etti. Öğretim görevlisi Atalay'ın hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi '155 polis imdat' hattını arayarak 'terör propogandası' yaptığı iddiasıyla ihbarda bulundu. İhbar üzerine fakülteye gelen polis, ders bitiminde Çise Atalay'ı gözaltına aldı.

ODASINDA ARAMA YAPILMIŞTI

Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatı ile Çise Atalay'ın evinde ve Amasya Üniversitesi'ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yaptı. Polisler aramada çalışma ofisinde bulunan dökümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldı.

"DİNLETTİĞİM TÜRKÜDEN DOLAYI ZAN ALTINDAYIM"

Bugün geniş güvenlik önlemleri altında Amasya Adliyesi'ne sevk edilen Çise Atalay, yaklaşık 2 saat savcılığa ifade verdikten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafndan serbest bırakıldı.

Adliye önünde kızını bekleyen anne Çiğdem Atalay, kızı hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çişe Atalay'ı adliye çıkışında ailesi, öğrencileri ve üyesi olduğu sendika temsilcileri alkışlarla karşıladı. Çise Atalay adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay, şöyle konuştu:

"155'e öğrenciler tarafından tahmin ettiğimiz bir ihbar gidiyor. Tabii ki asılsız bir ihbar. Aslında buradan çıkarılması gereken sonuç kısaca şu; bundan sonra herhangi bir derste herhangi bir öğrenci canını sıkan, hoşuna gitmeyen, siyasi görüşlerini veya herhangi bir hayat tarzını beğenmeyen bir öğretmenin, herhangi bir beyanını sanki suç unsuruymuş gibi telefonla 155'i arayarak ihbar olarak bildirebilir ve sırf o yüzden bir öğretmen manevi olarak yıpratılarak böyle bir duruma girebilir. Dün gece evim ve işyerim arandı. Bilmeyenlerin gözünde bambaşka bir imaj oluşturulmaya çalışıldı. Aslında bu aynı zamanda bir yıpratma çabası elbette, ama tabii ki gerçekler ortaya çıktı. Şimdilik aslında onlarda biliyorlar, şimdilik aslında bunun suç olmadığını biliyorlar. Fakat beni üzen kısım sadece bir ihbarla işin buralara kadar gelmiş olması: Üstelik dün gece gözaltında tutulmuş olmamın da hala tam olarak hangi gerekçe ile olduğunu doğru düzgün bilmiyorum. Ama son olarak baskılar bizi yıldıramaz, tabii ki biz yolumuza devam edeceğiz. Derslerde söylediğim şeylerden ziyade dinlettiğim bir türküden dolayı mesela zan altındayım. Nasıl Nesimi Çimen'in 'şifa istemem' türküsünü dinletebilirmişim. Derslerde öyle kapsamlı suç unsuru sayılabilecek bir şey olmadığını zaten az önce içerde de tespit etmiş oldular."

"İNŞALLAH BU KONU KAPANACAK"

Çise Atalay'ın avukatı Erdem Türem ise, mahkemenin adli kontrol kararına da gerek olmadığına karar verdiğini anlatırken, "Şu an için bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Bizim düşüncemiz herhangi bir suç şüphesi ya da herhangi bir aksi durum olmayacağı yönünde. İnşallah kovuşturmaya yer olmadığına karar verecekler ve bu konu kapanacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Atalay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

çeşmeci:

Çirkinliğinden belli, kesin şehir yapılanmasının bir üyesidir. Artık göz önünde. İlk hatasında soluğu içeride alır.

Yanıtla1432
KaraUzman:

Asılsız- mesnetsiz bir ihbarı muhtemelen. Zayıf alan bir öğrenci...hocayı Yıldıray için yapmıştir

Yanıtla2816
bir bilen 16:

Bu kadın kendi ağzıyla onlardan biri olduğunu itiraf etmiş zaten ^baskılar bizi ....^demesi zaten onların cümlesi ,muhtemelen bilgisayarında ve evinde gerekli döküman ve dosyaları bulacak polisimiz,bekleyelim,takip edelim ,görelim

Yanıtla1725
NE MAL OLDUĞU BELLİ:

TÜRKÜ DEDİKLERİ ŞEYİN SÖZLERİ SAÇMA SAPAN (ŞEFAAT İSTEMEZMİŞ). BİR DE PKK''LI LEŞ DELİLO''NUN ADIYLA ÖZDEŞLETİRİLMEYE ÇALIŞILAN BİR TÜRKÜ (KENDİLERİ ŞEHİT DELİLO DİYOR). KLİPLERİ YOUTUBE''DA BOLCA MEVCUT.

Yanıtla635
KAYI BOYU:

ALLAH NURU ALMIŞ YÜZÜNDEN . . BUNUN YETİŞDİRDİĞİ ÖĞRENCİDEN NE HAYIR GELİR ÖĞRETMENLİKTEN DEĞİL SADECE VATANDAŞLIKTANDA ATILSIN BU MEYMENETSİZLER.

Yanıtla1328
hak:

Yeni Türkiyenin kaybolan ahlak degerlerinin üstüne birde ispiyonculuk bindi. Bu ihbarin asli olsaydi, bu kadini iskence odasina cekmislerdi coktan. Yazik halimize, herkes birbirine düsman, herkes tetikci. . .

Yanıtla1129
Alaska Türkü:

hadi lan işkence odaları yargısız infazlar olsaydı ülke bu halde olmazdı. bunlar aleni ortada gezemezdi. olmadığından bu kadar vatan haini türedi

64
SAGİR:

BÖLÜCÜLÜK YAPAN SENDİKA VE ÜYELERİ VAR UNU HERKES BİLİYOR.

Yanıtla929
KALE:

BU ÜLKEDE GERÇEKLERİ SÖYEDİNİZ ZAMAN ÖRGÜT PROPAGANDASI OLUYOR. . . . . . . . . . . . .

Yanıtla2513
Recep Atli:

Pkk türküsü dinletmissin. Bu ne cüret? Vatan haini kadin. Sen anca terörist yetistirirsin, git Kandile orada türkünü dinlet. Konu kapanmasin sonuna kadar gidin. Gitmezseniz bunun sonu gelmez. Kadrodanda atin.

Yanıtla530
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title