Öğretmen, Örgüt Propagandası Davasından Beraat Etti
Manisa’nın Salihli ilçesinde bir öğretmen, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapmak suçundan Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.
Manisa'nın Salihli ilçesinde bir öğretmen, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapmak suçundan Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.
Eğitim-Sen Salihli yönetiminde yer alan ve Alaşehir Girelli Ortaokulu'nda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Ferah Balcı, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ilgili '3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. Maddesi uyarınca 'Örgüt Propagandası Yapmak Suçu'ndan hakkında dava açıldı. Balcı, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.
"MAHKEME SAVUNMALARIMIZA İTİBAR ETTİ"
Mahkeme çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan KESK Avukatı Nedim Değirmenci "3713 sayılı terörle mücadele kanunun 7/2.maddesi uyarınca örgüt propagandası yapmaktan dolayı dava açılmıştı. Bunun gerekçesi de sosyal medyada yaptığı paylaşımlara ilişkin, BİMERE isimsiz bir şekilde kayıt olmadan gelişi güzel yapılan, baştan savma bir şikayet üzerine açılan bir kamu davasıydı. Biz bunun ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Nitekim yapılan mahkemede de aynı savunmaları tekrarladık. Mahkeme de savunmalarımıza itibar etti. Mahkeme de, hocamızın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımları düşünce özgürlüğü temelinde değerlendirip, beratına karar verdi. Bu karardan dolayı mutluyuz. Ülkemizin hukukunun yaşamış olduğu şu sıkıntılı günlerde böyle karar verilmesi bizleri oldukça mutlu etti" dedi.
"ADALET YERİNİ BULDU"
Ferah Balcı ise "Sıkıntılı bir süreçti, ama ben hep baştan beri şunu söyledim. Kendime ve örgütlü mücadeleme güveniyorum. Bunu bugün dava da ne kadar doğru cümleler kurduğumu gördüm. Adalet yerini buldu diye düşünüyorum. Fikrimizi beyan etmeye yine devam edeceğiz. Eğitim Sen olarak dik duruşumuz yine devam edecek" dedi.
"MAHKEME DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİ"
Bu davanın, bu tür çalışmaların ve paylaşımların dava konusu olmaması gerektiğini gösterdiğini ifade eden KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak "Maalesef ülkemizde hırsızlık yapmak, rüşvet vermek suç değil, adam öldürmek suç değil, ama ülkemizde düşünce açıklamak suç, barış ve insanlık demek suç. Mahkemenin de olayı ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği için anlamlı ve olumlu buluyoruz" dedi. - MANİSA