Haberler

Okan Koleji Anaokullarından "Adımlarım Küçük, Fikirlerim Büyük" Etkinliği

Güncelleme:
Abone Ol

"Adımlarım Küçük, Fikirlerim Büyük" isimli etkinlik ile okul öncesi eğitimde düşünme becerilerinin ve yaratıcılığın geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Okan Koleji Anaokulları bu yıl ilkini düzenlediği ve İstanbul'daki tüm anaokulu öğrencilerinin katılımına açık olan "Adımlarım Küçük, Fikirlerim Büyük" isimli etkinlik ile okul öncesi eğitimde düşünme becerilerinin ve yaratıcılığın geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Okan Koleji'nin Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen ve İstanbul'daki 7farklı anaokulundan 60 ve 72 aylık 107 öğrencinin katıldığı etkinlikte psikomotor becerileri ve sağ-sol beyin koordinasyonunu geliştiren, bilişsel becerileri harekete geçiren, yaratıcı düşünmeyi destekleyen çalışmalar gerçekleştirildi.

Okan Koleji Anaokulları, okul öncesi eğitim programları ve uluslararası eğitim metotlarıyla çocukların tüm gelişim alanlarını destekliyor. Yaratıcı düşünce; buluşçu, yenilik arayan ya da eski sorunlara yeni çözümler getiren ve özgün düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlayan bir düşünme biçimi olarak ortaya çıkıyor. Okul öncesi dönemin, çocuğun yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak açısından önem taşıdığının bilincine sahip olan Okan Koleji, düzenlediği çeşitli etkinlik ve projelerle bu bilincin tüm anaokullarına yerleşmesini amaçlıyor.

Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mesude Atay'ın "Okul Öncesi Dönemde Yaratıcı Düşünme Becerilerinin Geliştirilmesinin Önemi" konu başlıklı konuşması ile başlayan etkinlik, öğrencilerin gerçekleştirdikleri "Pencereden Bakınca Neler Görüyorum?", "Benim Güzel Şapkam" çalışmaları ile eğlenceli bir ortamda tamamlandı. Öğrencilerin yaratıcı çalışmaları, etkinliğin ardından Okan Koleji'nde sergilendi. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Okan Koleji Kurucu Temsilcisi Işıl Okan Gülen imzalı katılım sertifikaları verildi. Diğer anaokullarına örnek olan projenin önümüzdeki yıllarda da düzenlenmesi ve katılımın her yıl arttırılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Tuzla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title