Haberler

Okan Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Güncelleme:
Abone Ol

Bekir Okan, ilk kurulduğunda 85 öğrencisi olan üniversitenin bu yıl 9 bin öğrenciyi aştığını söyledi.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde 100'ü aşkın bölümden, 579 ön lisans, 694 lisans ve 350 yüksek lisans olmak üzere toplam 1623 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende mezunlara ve ailelerine seslenen Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, "Üniversitemiz ilk kurulduğunda 85 öğrencimiz vardı. Bu yıl 9 bin öğrenciyi aştık. Dünya üniversitesi olma vizyonumuzun gereksinimlerini yerine getiriyoruz. İngilizce'nin yanısıra Çince ve Rusça gibi iş dünyasındaki önemi her geçen gün daha da artan yabancı dil eğitimleriyle birlikte en az 2 yabancı dil bilen öğrenciler yetiştiriyoruz" dedi. Okan Üniversitesi'nin Türkiye'de Girişimcilik Dersi veren ilk üniversite olmasına dikkat çeken Okan, "Ar-Ge'ye verdiğimiz önemi, gerçekleştirdiğimiz projelerle ortaya koyuyoruz. Biliyorsunuz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD ziyaretinde sürücüsüz aracı denedi. Biz de bu alanda çalışmalar yaptık ve  1 yıl önce OKANOM Projesi ile Türkiye'nin ilk sürücüsüz aracını geliştirdik" diye konuştu.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'ndeki amfi-tiyatroda düzenlenen törene çok sayıda öğrencinin yanısıra akademisyenler ve veliler de katıldı. Törende konuşma yapan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, üniversite olarak eğitimin yanısıra sosyal ve kültürel alanlarda da çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 2011-2012 Akademik Yılı'nın kültürel ve akademik başarılarla birlikte sportif başarılarla da dolu olduğunu belirten Kut, "Başarılı ve çağdaş bir üniversiteyiz. Sadece öğrencilerimize değil, mezunlarımıza da önem veriyoruz. Bir üniversitenin en önemli kaynaklarından biri de mezunlarıdır" diye konuştu. Konuşmaların ardından 579 ön lisans, 694 lisans ve 350 yüksek lisans olmak üzere toplam 1623 öğrenciye diplomaları dağıtıldı. Tören, tüm mezunların birlikte keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şule Kut Türkiye Güncel Tuzla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title