Haberler

"Okul Öncesinde Montessori Yaklaşımı Temel Eğitimi - Müezzinoğlu -

Abone Ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çocuklarımızın özgürlüğünü, vizyonunu bakış açısını, kendisine olan öz güvenini yüzde 10 artırabilmeyi başarabilsek Türkiye'yi tutabilecek bir gücün, bir dinamiğin olabileceğine inanmıyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çocuklarımızın özgürlüğünü, vizyonunu bakış açısını, kendisine olan öz güvenini yüzde 10 artırabilmeyi başarabilsek Türkiye'yi tutabilecek bir gücün, bir dinamiğin olabileceğine inanmıyorum" dedi.

Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi (TÜ), Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı'nca TÜ Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen, "Okul Öncesinde Montessori Yaklaşımı Temel Eğitimi"nin açılışında yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin hayati bir konum taşıdığını söyledi.

Türkiye'deki en büyük zenginliğin her bir yaşta 1 milyon çocuğun bulunması olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Gelişmiş ülkeler arasından her bir yaşta 1 milyon çocuğu olan neredeyse böyle bir ülke yok ama ne yazık ki bayan Maria Montessori'nin çocuğu bağımsız bir birey kabul etme anlayışından uzak olmanın da sıkıntısını yaşıyoruz, bedelini ödüyoruz. Hep istiyoruz ki çocuğumuz bizim istediğimiz kalıpta olsun. Aile bir kalıp şeklinde, hani bırakın okul öncesi çocuğunu üniversiteyi bitirmiş çocuğuna bile çocuk muamelesi yapan bir kültür ve muameleyle yaklaşıyor. Bu anlayışı çok hızla değiştirebilmemiz mümkün mü bilmiyorum ama Edirne bu anlamda dinamikleri farklı olan bir ilimiz. Öncülük yapabilecek bir ilimiz."

Müezzinoğlu, çocuğun, özgür ve bağımsız bir birey olarak bir birey yetişmesinde anne-baba eğitimi ve öğretmenlerin yaklaşımının çok önemli olduğunu söyledi.

Çocukları büyütürken kalıplardan çıkılması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Onun sağlıklı bir birey olarak gelişmesine güç ve destek vermeliyiz. Dünya artık yalnız akıl zekası üzerine kendini bina etmiyor. Akıl zekası yeterli değil. Bunun yanında ruhsal ve duygusal zeka diyor. Oda yetmiyor sosyal zeka diyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, çocuklara getirilen aşırı sınırlamaların sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurguladı.

- "Türk milleti olarak dünyaya hükmetme derdinde değiliz"

Müezzinoğlu, Türkiye'deki her 1 milyon zenginliğin geniş perspektifte görülmesi gerektiğini söyledi. Bunun görülmesi halinde muassır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe daha hızlı ilerleneceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Çocuklarımızın özgürlüğünü, vizyonunu bakış açısını, kendisine olan öz güvenini yüzde 10 artırabilmeyi başarabilsek Türkiye'yi tutabilecek bir gücün, bir dinamiğin olabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Topluma önderlik yapanların çocukların ve gençlerin daha çok özgür olması ve kişiliklerine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu başarabilirsek birlikte ülke kazanacak, birlikte dünya insanlığına da katkımız olacaktır. Çünkü, yine bir cümle, 'Bilime hakim olan, dünyaya hükmeder' diye bir söz var. Biz Türk milleti olarak dünyaya hükmetme derdinde değiliz ama bize de hiç kimsenin hükmetmesine razı olamayız. O nedenle bilime de hakim olabilmek ancak bireylerin kendi kişilikleriyle, kendi duruşlarıyla, kendi özgür iradeleriyle gelecek vizyonları da oluşturabilmelerine bağlı. Bizim de onlara o zemini sağlamamıza bağlı."

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da bir konuşma yaptığı etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Maria Montessori Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title