Haberler

Okullarda Devamsızlık Normal Seyrediyor

Abone Ol

Ankara Valiliği'nde "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" Kapsamında Tören Düzenlendi. Ancak, Gazetecilerin de Valinin de Gündemi Domuz Gribiydi. Vali Önal, Okullarda Tatili Gerektirecek Bir Durumun Olmadığını Söyledi.

Ankara Valiliği’nde “Eğitime yüzde 100 destek projesi” kapsamında tören düzenlendi. Ancak, gazetecilerin de Valinin de gündemi domuz gribiydi. Vali Önal, okullarda tatili gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Ankara Valiliği’nde ‘’Eğitime yüzde 100 destek projesi’’ kapsamında düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘’Domuz gribi nedeniyle eğitim-öğretime ara verilecek mi?’’ sorusuna Vali Önal, şunları söyledi:

‘’Domuz gribi dolayısıyla okullarda tatili gerektirecek bir konu yok. Hastalığın seyri devam ediyor. Kriz Merkezi 24 saat esasına göre çalışıyor. Sağlık ve sosyal yönden gelen bilgiler değerlendiriliyor. Yayılma niteliğini sürdürüyor. Okuldaki devamsızlık yüzde 4 oranında ve normal dönemdeki durumdan farklılık göstermiyor. Kurban Bayramı’na yönelik tatili uzatma tarzında yeni bir durum bugün için mevcut değil. Bu konuda yetkili de değilim. İlgili bakanlık karar verir.’’

Bir gazetecinin “Okullar aracılığıyla velilere gönderilen ‘çocuğunuza Domuz gribi aşısı yaptırılmasını onaylıyor musunuz?’ şeklindeki soruya büyük çoğunluğun onaylamadığını gözlemledikleri’’ yönündeki sorusunu yanıtlamayan Vali Önal, okullarda halen devam eden normal aşılama programı hakkında bilgi verdi. Önal, ‘’Okullarda karma aşıya yönelik uygulama sürüyor. Veliler aşıya tepki göstermeden çocuklarına rutin olarak yaptırsın. Normal aşı takviminde aksama yaşanmasın. Şu anda okullarda yapılan Domuz gribi aşısı değildir.’’ dedi.

Bir başka gazetecinin ‘’Ankara’da kaç kişinin yaşamını kaybettiğine ilişkin’’ soru üzerine, 11 kişinin domuz gribinden öldüğünü söyledi.

Eğitime yüzde 100 destek

Daha sonra hayırseverlerden Emine Bağcı, Nihal Ülger, Nimet Meto ile Ankara Valiliği arasında ‘’Eğitime yüzde 100 destek projesi’’ kapsamında protokol imzalandı.

Emine Bağcı, Haymana’nın Yurtbeyli beldesinde kendi adına lise yapılması için 10 bin metrekare arsa, Nihal Ülger kaybettiği eşi Hakan Ülger adının Gölbaşı Selametli beldesinde valilik tarafından yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okuluna verilmesi için 300 bin TL, diğer hayırsever Meto ise Çiğdem Mahallesi’nde valilik tarafından yaptırılan 8 derslikli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ne kendisinin ve eşi Erdoğan Meto’nun adının verilmesi için 1 milyon TL bağışladı.

Törene, hayırseverlerin yakınları, ilgili vali yardımcıları ve İl Milli Eğitim yetkilileri katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title