Haberler

Okulların Ağaçlandırılması Protokolü İmzalandı

Güncelleme:
Abone Ol

Millî Eğitim İle Orman ve Su İşleri Bakanlıkları arasında, Okulların Ağaçlandırılması ve Orman İşçilerinin Eğitimine İlişkin Protokoller imzalandı.

Millî Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu arasında; okulların ağaçlandırılması ve orman işçilerinin eğitimine ilişkin protokoller 25 Eylül 2013 Çarşamba günü Haydar Aliyev Ortaokulu´nda düzenlenen törenle imzalandı.

Törende Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcısı Asım Balcı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç.Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ve diğer ilgililer hazır bulundular.

Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakan Eroğlu´na; "Biz istiyoruz ki her öğrencimizin bir ağacı olsun, bu da 20 milyon demektir ve sizin cömertliğinize yakışır. İnanıyorum ki imzalanacak protokollerle her çocuğun ismen tanıdığı, gidip konuştuğu, suladığı, gözü gibi baktığı bir ağacı olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da törende yaptığı konuşmada; bir yılda üretilen fidan sayısını 75 milyondan 470 milyona çıkardıklarını; son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanın toprakla buluştuğunu açıklayarak, öğrencilere ağaç sevgisi aşılanmasının önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ile Bakan Eroğlu; okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve okul ormanlarının oluşturulması ile iş kazası riski yüksek olan orman işçilerinin eğitimine ilişkin protokolleri imzaladılar. Daha sonra öğrencilerle birlikte bahçeye diktikleri çam fidanlarına can suyu verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Nabi Avcı Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title