Haberler

Okuma Etkinliğine Kanka Damga Vurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilen toplu kitap etkinliği, Sakarya'da Adapazarı Kültür Merkezi önünde yapıldı.

Kütüphaneler Haftası kapsamında tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilen toplu kitap etkinliği, Sakarya'da Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde yapıldı. Etkinliğe katılan toplum destekli polislerin maskotu olan Kanka ise hem çocuklar hem de vatandaşlardan ilgi gördü.

49'uncu Kütüphaneler Haftası'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Toplu Kitap okuma etkinliği Sakarya'da renkli görüntülere sahne oldu.

Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Sakarya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat Özçayır, hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hafta boyunca kütüphanemize gelen 4 bin 500 anaokulu öğrencisine boyama kitabı dağıtarak kütüphaneler hakkında bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bugün burada tüm ülkeyle aynı anda kitap okuma etkinliğimizin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Burada

öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitap dağıtıyoruz. İlgi bizleri oldukça sevindirdi" dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan biri olan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ebrar Paşo, "Bize bu imkanı sunan sayın valimiz Mustafa Büyük'e çok teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

Etkinliğe katılan Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz ise, "Buradaki güzel etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Herkesi yeniden okumaya davet ediyorum haydin hayata diyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan etkinlikte çocuklarla birlikte kitap okuyan toplum destekli polisin maskotu Kanka, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title