Haberler

Ombudsmanın adı yetti -

Abone Ol

Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, vatandaşın başvurusu üzerine ele aldıkları konularda kamu kurumlarının birçoğunun henüz ilk görüşmede sorunu çözdüğünü ifade ederek, "Kamunun ilgilendiğimiz dosyalara uyma oranı yüzde 50'nin çok üzerinde.

TOLGA ALBAY - Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, vatandaşın başvurusu üzerine ele aldıkları konularda kamu kurumlarının birçoğunun henüz ilk görüşmede sorunu çözdüğünü ifade ederek, "Kamunun ilgilendiğimiz dosyalara uyma oranı yüzde 50'nin çok üzerinde. Bir çok kurum görüşmeye dahi çağırmadan 'tamam yanlış yapmışız' diyerek kararını hemen değiştiriyor ve problem çözülüyor" dedi.

Kamu Denetçisi Elkatmış, kamuoyunda "ombudsmanlık" olarak da bilinen ve vatandaşın kamu otoriteleriyle yaşadığı sorunların çözümünde uzlaştırma görevi yapan Kamu Denetçiliği Kurumu'nun performans ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Elkatmış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title