Haberler

Ömer Dinçer, Erciş'te

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, özel uçakla geldiği Van'da ilk olarak Erciş ilçesi'nde incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, özel uçakla geldiği Van'da ilk olarak Erciş ilçesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Dinçer, eğitimin henüz başlamadığı ancak müfredat dışı piskolojik destek amaçlı Erciş İlçesi'nde kurulan 5 çadır derslikteki ilköğretim okulu öğrencilerini ziyaret ederek tek tek ilgilendi.

Sabah saatlerinde özel uçakla Van'a gelen Bakan Dinçer, Van Valisi Mühir Karaloğlu ile birlikte havaalanından ilk olarak depremin en çok vurduğu Erciş ilçesine geçti. Burada Mevlana çadır kentinde kurulan çadır deslikleri gezen Bakan Dinçer, öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler, yazdıkları şiirler ve hikayeleri okurken, Dinçer de onları alkışlayarak destek verdi. Bakan Dinçer daha sonra 3-5 yaş grubu öğrencilerin bulunduğu çadıra geçti. Dinçer, burada da oyun oynayan öğrencilere eşlik edip, alkışlarla çocukların oyununa katıldı ve tek tek yakından ilgilendi.

Bakan Dinçer, çocukların bulunduğu çadırdan çıkarken de 5-6 kişilik bir öğrenci grubu tarafından durduruldu. Öğrenciler, Bakana "Okulumuzu istiyoruz, okula gitmek istiyoruz" diye istekte bulunurken, Dinçer, "İnşallah hepsi olacak. Onun için uğraşıyoruz. Yakın zamanda okullarınıza kavuşacaksınız" dedi. Bazı öğretmen aileleri de bakan Dinçer'in yolunu keserek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Dinçer de aileleri teselli ederek sabırlı olmalarını istedi.

Bakan Dinçer, çadırları gezdikten sonra ise cuma namazını kıldı. Bakan Dinçer daha sonra da Kaymakamlığa geçerek burada Kaymakam Ramazan Fani ile görüştü.

FK-GÖ-(FE/AAA) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title