Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yargılanması -
Ankara'da Gezi Parkı odaklı eylemlere katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet etmek suçundan yargılandığı davada beraat etti.
Ankara'da Gezi Parkı odaklı eylemlere katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet etmek suçundan yargılandığı davada beraat etti.
Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Eminağaoğlu, avukatları Ahmet Akgül, Turgut Kazan ile 9 avukat katıldı.
Mahkeme heyeti, savunmaların ardından, sanık Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet suçundan cezalandırılması talebi ile kamu davası açıldığını, yapılan yargılama, toplanan deliller, sanık ve müdafilerin savunmaları, tanık anlatımları, tüm dosya kapsamına göre, sanığın suç işleme kastı ile hareket etmediğinin anlaşıldığını belirterek, ilgili kanun ve madde gereğince beraatine karar verdi.
- İddianame
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz'ın hazırladığı iddianamede şüpheli Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun suç tarihi 15 Haziran saat 22.30 sıralarında çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizesinde CHP Milletvekilleri Nur Serter, Emine Ülker Tarhan, İdris Yıldız ve İzzet Çetin'in de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grubun Ankara'nın Çankaya ilçesi J. F. Kennedy Caddesi'nde toplandığı belirtildi.
Caddenin araç trafiğine kapatıldığı saat 23.15 sıralarında toplanan gruptakilerin sayısının 600'e ulaştığı, grup içerisinde bulunan şüpheli Eminağaoğlu'nun da diğer CHP milletvekilleriyle hareket ettiğinin vurgulandığı iddianamede, "Şüphelinin yargılanmasının 2802 sayılı kanunun 93. Maddesi uyarınca yapılarak eylemine uyan 2911 sayılı kanunun 23. Maddesi delaletiyle aynı kanunun 28/1-son ve 32/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, hakkında TCK'nın 53 maddesinin tatbikine karar verilmesi kanun adına talep ve iddia olunur" denildi.
- Gezi süreci, barışçıl olmak kaydıyla bir hak ve özgürlük kullanımı
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Gezi sürecinin barışçıl olmak kaydıyla bir hak ve özgürlük kullanımı olduğunun verilen bu kararla ortaya konduğunu belirterek, hukukun üstünlüğünü etkin kılmak, hukuk devletini yaşatmak için eylem ve faaliyetlerinin her koşulda süreceğini kaydetti.